Dolar

32,5684

Euro

34,8882

Altın

2.439,24

Bist

9.645,02

Şivan Perwer'den Türk-Kürt mesajı

Kürt sanatçı Şivan Perwer Irak'ta kadın peşmergelere yaptığı ziyarette önemli mesajlar verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-09 05:22:20

Şivan Perwer'den Türk-Kürt mesajı

Çözüm Süreci'nin başlatıldığı günden beri, hükümete her koşulda desteğini belirten Şivan Perwer, "Her iki taraf arasında yeniden sürecin başlamasını temenni ediyorum. Türk ve Kürtler yüzyıllardır beraber yaşıyor ve ortada çözemeyecekleri bir sorun yok" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kürt Ses Sanatçısı Şıvan Perwer, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla IŞİD'e karşı Musul Barajı'ndaki cephede erkeklerle birlikte nöbet tutan Kadın Peşmergeleri ziyaret etti.

Perwer, "8 Mart, dünyadaki tüm kadınlar için kutsal ve özel bir gündür. Kadınlar bizim annelerimiz ve en sevdiklerimiz. Onlarsız dünyanın bir manası yok. Ümit ediyorum en kısa sürede Ortadoğu'da barış ve istikrar sağlanır. Eğer kadınlar bir gün dünyayı yönetirse emin olun biz erkeklerden daha merhametli davranacaklar" dedi.

Türkiye'deki Çözüm Sürecine de değinen Perwer, "Her iki taraf arasında yeniden sürecin başlamasını temenni ediyorum. Türk ve Kürtler yüzyıllardır beraber yaşıyor ve ortada çözemeyecekleri bir sorun yok" şeklinde konuştu.

Haber Ara