Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Şivan Perwer'den Tahir Elçi çıkışı

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 20:52:03

Şivan Perwer'den Tahir Elçi çıkışı

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu suikast ile barış, demokrasi ve kardeşlik bir daha katliama uğradı. Bu olay ile adeta şoke olmuş durumdayım, çok üzüntülüyüm. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Böyle suikastler ile seçkin Kürt şahsiyetlerine gözdağı verilmekte olup barış çabalarının susturulması hedeflenmektedir" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Şivan Perwer, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıyı kınayan Perwer, saldırıyla barış, demokrasi ve kardeşliğin katliama uğradığını belirterek şunları söyledi:

"Tahir Elçi'nin katledilmesi ile barış, demokrasi ve insanlık katledilmiştir. Bugün Diyarbakır Baro başkanı avukat Tahir Elçi barış ve sukunet açıklamasının hemen akabinde barbarlar tarafından yapılan suikast sonucu alçakça katledildi. Bu suikast ile barış, demokrasi ve kardeşlik bir daha katliama uğradı. Bu olay ile adeta şoke olmuş durumdayım, çok üzüntülüyüm. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Böyle suikastler ile seçkin Kürt şahsiyetlerine gözdağı verilmekte olup barış çabalarının susturulması hedeflenmektedir. Şunu herkes bilmeli ki bu katliamda Türkiye'de çatışma ve savaş isteyenler, bu politikalarda ısrar edenlerin büyük sorumluluğu vardır. Bu politkalarda ısrar etmenin sonuç getiremediği, istikrarsızlık, acı ve katliamlara sebep olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye'deki bütün siyasetçilerin, devlet sorumluların, hükümet temsilcilerinin ve siyasi hareketlerin artık bu gerçekliği görmeleri ve savaş ve şiddet siyasetine son vermeye çağrıyorum. Kürt ve Türk halkı Tahir Elçi'ye ve anısına bağlı kalarak artık bu savaş politikalarına daha aktif karşı çıkmaya davet ediyorum. Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi, yakın dostları ve bütün halkımızın başı sağolsun. Anısı önünde saygı ile eğiliyor, mücadelesine sadık kalarak barış için çalışmaya ve çaba göstermeye devam edeceğim."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara