Dolar

32,3331

Euro

35,1182

Altın

2.302,25

Bist

9.079,97

Sismik izolatörler sayesinde depremde de hizmet verecek

Sismik izolatörler sayesinde depremde de hizmet verecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 11:44:09

Sismik izolatörler sayesinde depremde de hizmet verecek
HATİCE ŞENSES - İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yenilenen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, inşaatında kullanılan sismik izolatörler sayesinde olası İstanbul depreminde de kesintisiz hizmet verebilecek.

Nitelikli hasta odası tanımı kapsamında, 55 bin metrekarelik arazi üzerine bin yataklı olarak inşa edilen sağlık kompleksinin 3 yıl içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

Sağlık kompleksine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, birlik olarak 6 sağlık yatırımını sürdürdüklerini söyledi.

Yenilenen sağlık kompleksindeki çalışmaların devam ettiğini belirten Orhan, "Yapımında kullanılan sismik izolatörler sayesinde muhtemel İstanbul depreminde de hizmet verebilecek sağlık kompleksine, 464 milyon liralık yatırım yapıldı" dedi.

- "Akıllı bina konseptiyle Türkiye'nin gözde hastanelerinden olacak"

Orhan, sağlık kurumunda, inme, yanık, diyabet, organ nakli üniteleriyle, hiperbarik oksijen tedavi merkezi gibi birçok özellikli alanın da bulunduğunu vurguladı.

İnşaatı süren Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hem eğitim araştırma hem de hasta hizmeti faaliyetlerinin de devam ettiğini aktaran Orhan, şöyle devam etti:

"Özellikli ünitelerimiz de aynı hızla çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda çalışanlarımız çok büyük fedakarlık gösteriyor. Bulunduğumuz bölge, konum itibarıyla çok önemli. Biz sadece İstanbul'daki vatandaşlarımıza hizmet vermiyoruz. Kocaeli, Bolu, Sakarya ve Yalova gibi komşu illerimizden gelen hastaları da alıyoruz. Geçen yıl 2 milyon 300 binin üzerinde acil, 9,5 milyona yaklaşan ayaktan poliklinik hizmetiyle İstanbul'da en çok sağlık hizmeti veren bölge olma konumundayız. Bu açıdan sorumluluğumuz çok büyük."

Orhan, hastanenin, depreme dayanıklı olmasının yanı sıra çevreye de duyarlı bir yapı olarak inşa edildiğine dikkati çekti.

Hastanenin, geniş yeşil alanları, kapalı otoparkı, çalışan memnuniyeti gözetilerek planlanmış sosyal alanları, eğitim araştırma için hazırlanmış seminer salonları ve kendi enerjisini üretmek üzere enerji verimliliğini ön plana alan akıllı bina konseptiyle Türkiye'nin gözde hastanelerinden birisi olacağına değinen Orhan, şunları kaydetti:

"400 yataklı olarak inşa edilen Sultanbeyli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tuzla'da eğitim araştırma hastanesi potansiyeline sahip sağlık kurumlarının inşaatları da kesintisiz devam ediyor. Bu hastaneler yakında hizmete açılabilecek."

Haber Ara