Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Sisi, insan haklarına yeni yorum getirdi

Mısır'da darbeyle başa gelen Sisi, insan haklarının Batı perspektifinden ayrı düşünülmesi gerektiğini söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 07:46:55

Sisi, insan haklarına yeni yorum getirdi

Ajanslarda yer alan habere göre; Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, 'bölgesel ve yerel şartların farklılığından dolayı Mısır'daki insan hakları ve özgürlükler meselesini Batı perspektifinden değerlendirmemek gerektiğini' savundu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, başkent Kahire'de ülkesini ziyaret eden ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul başkanlığındaki ABD Kongresi heyetini kabul etti.

Sisi, heyet ile görüşmesi sırasında, bölgesel ve yerel şartların farklılığından dolayı Mısır'daki insan hakları ve özgürlükler meselesini Batı perspektifinden değerlendirmemek gerektiğini belirtti. 

Demokrasinin uzun süreçli bir işlem olduğunu ifade eden Sisi, Mısır'ın demokrasi alanında kendini gösterme niyeti olduğunu kaydetti.

Sisi, ayrıca Ortadoğu'da adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmanın yolunun İsrail'in yanında 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulmasından geçtiğini belirterek, bu şekilde bölge istikrarına katkı sağlanacağı ve terörist örgütlerin kendi fikirlerini pazarlamak için kullandığı en önemli bahanelerden birinin yok edileceğini savundu.

Diğer taraftan McCaul, ülkesinin Mısır ile stratejik ilişkilere önem verdiğini ve bu ilişkilerin gelişmesi konusunda ısrarcı olduğunu dile getirdi.

"Bölgede yaşanan istikrarsızlığın gölgesinde Mısır'ın istikrarı ABD tarafından önemli görülüyor" ifadelerini kullanan McCaul, terörle mücadelede iki ülke arasındaki koordinasyona devam edilmesinin önemini vurguladı.

Haber Ara