Dolar

32,3354

Euro

35,1404

Altın

2.240,80

Bist

8.725,04

Şırnaklı çocuklar ilk defa deniz gördü

Şırnak'ın İdil Belediyesine kayyum danışmanı olarak atanan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, daha önce İdil'deki öğrencilere verdiği tatil sözünü yerine getirdi. Tütüncü, Kur'an kursunda eğitim gören en başarılı 40'a yakın öğrenciye, ilk defa deniz görmenin heyecanını yaşattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 18:55:47

Şırnaklı çocuklar ilk defa deniz gördü


İdil Belediyesine kayyum danışmanı olarak atanan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün davet ettiği İdilli çocuklar, ilk kez deniz görmenin heyecanını yaşadı. Şırnak'ın İdil ilçesine yaptığı ziyaret sırasında tanıştığı İdil Müftülüğü Kur'an Kursu öğrencileri ile gönül bağı kuran Başkan Tütüncü, en başarılı 40 öğrenciyi Antalya tatili ile ödüllendirme sözünü yerine getirdi.

Eğitmenleri ile birlikte gelen öğrenciler, ilk olarak Yat Limanı'na götürüldü. Burada uzun süre denizi seyreden çocuklar, şaşkınlıklarını atar atmaz cep telefonlarının kameralarıyla bu anı ölümsüzleştirmeye başladı. Ardından yat turuna çıkan çocuklar, denizden falezleri izleyerek Düden Şelalesi'ne gitti. Şelalenin bulunduğu Düden Park'a da götürülen çocuklar, Düden Çayı'nın denize dökülüşünü büyük bir merakla izledi.

KUMDAN DÜNYAYI İZLEDİLER

İlk günün son ziyaretini Antalya Kum Heykel Festivali'ne yapan öğrenciler, kumdan Atatürk büstü önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. 'Dünya Harikaları ve Mitoloji' temalı açık hava müzesinde Eyfel Kulesi, Taç Mahal, Aztek Tapınakları, Keops Piramidi, Kolezyum gibi ünlü yapıtları gören ortaokul öğrencileri, bu eserler hakkındaki metinleri okuyarak bilgi aldı. Geziye başlamalarının ilk dakikalarından itibaren gördüklerini telefonlarıyla ailelerine de anlatmaya başlayan çocuklar, hafızalarında uzun yıllar yer bırakacak Antalya tatilinden büyük keyif aldı.

İKİNCİ GÜNLERİ TEMALI PARKLARDA GEÇTİ

Antalya ziyaretinin ikinci gününe hayvanat bahçesi gezisiyle başlayan çocuklar, ardından Park Orman'a gitti. Burada dağ kızağına binip ortamı gezen öğrenciler, Kepez Macera Ormanı'na götürüldü. Burada da atlara binen misafirler, paint boll oynadı, survivor alanında çeşitli oyunlar oynayarak eğlendi.

"GÖNÜL BAĞI İÇİN HER ADIM ATILACAK"

Üçüncü günlerini Varsak'taki masal parkı, yüzme havuzu, sinema, akvaryum ve lunapark ziyaretlerinden oluşan programla geçiren öğrenciler, son gün Başkan Tütüncü ile kahvaltı yapacak. Minik misafirlerinin memnuniyeti için titizlik gösteren Tütüncü, çocuklar ile sohbet edecek. İdilliler ile gönül bağı kurmak için gereken her adımı atacaklarını belirten Tütüncü, bu geziyi hatırlatacak hediyelerle misafirlerini memleketlerine uğurlayacak.

Haber Ara