Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

Sirnak'ta devlet, teror magduru vatandasin yaninda

Sirnak'ta devlet, teror magduru vatandasin yaninda

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 15:16:06

Sirnak'ta devlet, teror magduru vatandasin yaninda
SERDAR AÇIL - Şırnak'ta terör mağduru 3 bin 322 aileye nakdi destek sağlandı, 25 bin dolayında aileye de gıda yardımı yapıldı.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarından etkilenen illerden biri olan Şırnak'ta devlet, terör mağduru vatandaşların yaralarını sarmak için çalışma yürütüyor. Terör örgütüne yönelik operasyon yapılan Cizre ve Silopi ilçelerinden göç ederek birçoğu Şırnak merkeze taşınan bin 317 aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla 300'er lira yardımda bulunuldu, 288 aileye de gıda malzemesi dağıtıldı.

Terör örgütü mensuplarına yönelik "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu"nun başarıyla tamamlandığı Silopi ilçesinde şu ana kadar 16 bin 416 kişiye gıda yardımı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca operasyonun ardından vatandaşlara psiko-sosyal destek sağlamak amacıyla Silopi ilçesine gönderilen aralarında sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyologların da bulunduğu uzmanlar çalışmalarını sürdürüyor. Farklı illerden ilçeye gelen uzmanlar, terör olaylarından etkilenen aileleri ziyaret ediyor. Uzmanlar, beşer kişilik ekipler halinde, ailelerle görüşerek terör olaylarının etkisini ve ailelerin ihtiyaçlarını belirliyor.

İlçede 3 bin 100 aileden yaklaşık 18 bin kişiyle görüşen uzmanlar, ailelerin tüm ihtiyaçları hakkında bilgi alıp ilgili birimlere iletiyor. Kısa süre içinde ilçedeki tüm ailelerle görüşülmesi hedefleniyor.

Silopi'de ilk etapta hiçbir geliri olmayan terör mağduru 132 aileye 150 bin lira yardımda bulunuldu. Terör mağduru yoksul ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun talimatıyla 500 bin lira ödenek gönderildi.

- Cizre'de 6 bin aileye gıda yardımı

Teröristlere yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonun sürdüğü Cizre ilçesinde de mağdur olan yaklaşık 6 bin aileye 7 bin koli gıda ve ihtiyaç malzemesi dağıtıldı. SYDV yetkilileri, ilçede bankalar kapalı olduğu için ailelere nakdi yardımda bulunulamadığını, operasyonun tamamlanmasıyla geliri bulunmayan terör mağduru ailelerin belirlenerek nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde bin 569 aileye 500'er lira nakdi yardım yapıldı ve 250 aileye gıda dağıtımı gerçekleşti. Uludere'de 304 aileye 250'şer lira dağıtıldı, Güçlükonak'ta ise 950 aileye gıda yardımı yapıldı.

- Türk Kızılayı Siirt'te kriz merkezi oluşturdu

Türk Kızılayı tarafından da Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara sağlanacak destekler için Siirt'te kriz merkezi oluşturuldu. Burada toplanan Türk Kızılayı'na ait yardım malzemelerinin, başta Cizre ve Silopi ilçeleri olmak üzere terör mağduru vatandaşlara dağıtılacağı belirtildi.

Haber Ara