Dolar

32,4780

Euro

34,7717

Altın

2.476,74

Bist

9.530,47

Şırnak'ta 2 asker hayatını kaybetti

Şırnak'ta el yapımı mayının patlaması sonucu 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 10:17:41

Şırnak'ta 2 asker hayatını kaybetti

Şırnak'ta askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker hayatını kaybetti, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde, PKK'nın yola döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.

Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'llılar, araçtaki uzman çavuş ve eri katletti, bir er ve köy korucusunu da yaraladı.

Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Askerlerin kimlikleri belli oldu

Şırnak-Uludere karayolu Araköy köyü mevkisinde mayın arama ve tarama faaliyeti yürüten merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekibine yönelik saldırıda yaşamını yitiren ve yaralanan askerlerin isimleri belirlendi.

Saldırıda yaşamını yitiren Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesi nüfusuna,  Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın ise Diyarbakır'ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Saldırıda yaralanan Jandarma Er Kadir Akpınar'ın Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu ancak İstanbul'da ikamet ettiği, korucu Hasan Akyol'un ise Araköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı: 2 asker şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'taki saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.  Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK'lılar yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışma sonucunda hayatını kaybeden sayısının üçe yükseldiği açıklanmıştı. Ancak Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, iki askerin hayatını kaybettiğini, yaralanan asker ve köy korucusunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

 

Haber Ara