Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Şirketten izinsiz hamile kalmak yasak!

Çin’in Henan bölgesindeki şirketten garip bir ceza!

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 09:07:30

Şirketten izinsiz hamile kalmak yasak!

AFP'nin haberine göre, Çin'in Henan bölgesindeki Jiaosuo kentindeki bir kredi kooperatif şirketi, çalışanlarına gönderdiği yeni bir talimatta hamilelik planlarının kendilerine haber verilmesini talep etti. Şirkettin talimatında “Bir yıldan fazla bir süre şirketimizde çalışan evli kadınlar dışında hiç kimse doğum planı için izin başvurusu yapamaz” uyarısı yapıldı.

Talimatta çlışanlarından doğum planına uymaları istenirken, “Hamilelik uygulmasını ihlal edenlere 1000 yuan (435 TL) ceza verilecektir” ifadeleri kullanıldı. Şirket doğum planına uymayanlara terfi ve yıllık ikramiyelerin de verilmeyeceğini iletti.

The Paper adlı haber portalı taliamtın bir kopyasını yayınlarken şirketin bir temsilcisi haberi doğruladı.Haberin ardından Çin medyasında şirkete tepki yazıları yağarken, Gençlik Gazetesi, “Şirket çalışanlarına yaşayan bir canlı muamelesini bile çok görüyor” yorumunu yaptı.

2013 verilerine göre nüfusu 1.4 milyara yaklaşan Komünist Çin'de doğum kontrol yeni bir uygulama değil. 1970'lerde ülkede ‘tek çocuk' uygulaması resmi olarak devreye girmişti.  Eski lider Mao Zedung döneminde de çalışanlara yöneticilerinden izinsiz evlenmeme yasağı getirilmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara