Dolar

32,3355

Euro

35,2000

Altın

2.245,89

Bist

8.718,11

Sırbistan Cumhurbaşkanı: 'Türkiye ile ilişkiler güçleniyor'

Aleksandar Vuçiç'in Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da tertiplenen törene katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı Vuçiç ile bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-24 17:07:39

Sırbistan Cumhurbaşkanı: 'Türkiye ile ilişkiler güçleniyor'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a merasime iştiraklerinden ötürü teşekkür eden ve Türkiye'nin üst düzeyde temsili nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Vuçiç, bu jestlerin iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik mühim sinyaller olduğunu söyledi.

Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkilerin yükselen bir grafik çizdiğini ve gelecekte çok daha ileri noktalara taşınabileceğini vurgulayan Vuçiç, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde önemli aşama kaydedildiğini ve siyasi ilişkilerde ise karşılıklı anlayışın giderek güçlendiğini ifade etti.

Aleksandar Vuçiç'i yeni vazifesinden ötürü tebrik eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise Sırbistan Cumhurbaşkanı'nı Temmuz ayı ortasında İstanbul'da tertiplenecek Dünya Petrol Kongresi'ne davet etti. Kahraman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın bir zamanda Sırbistan'ı ziyaret etmeyi planladığını da duyurdu.

Sırbistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan açıklamaya göre Kahraman, "Sırbistan, Türkiye için olduğu gibi bölge için de çok mühim bir ülke. Ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek ve Sırbistan'a yatırım yapan Türk iş adamlarının sayısını da artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Haber Ara