Dolar

32,5917

Euro

34,8467

Altın

2.496,92

Bist

9.623,11

'Sınırları Aşmak, Dostlar Kazanmak' Projesi

'Sınırları Aşmak, Dostlar Kazanmak' Projesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 00:16:15

'Sınırları Aşmak, Dostlar Kazanmak' Projesi
Genç Boşnaklar Derneği İstanbul (GBDİ) ile Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) "Sınırları Aşmak, Dostlar Kazanmak" Projesi'nin kapanış yemeği gerçekleştirildi.

Eyüp'teki bir restoranda gerçekleşen kapanış yemeğinde, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Siyasal Vakfı'nın da destek verdiği proje kapsamında, Afrika'nın doğası ve kültürünü yakından tanıması ile çocuklara eğitim bakımından yardım etmesi amacıyla 22-29 Kasım tarihlerinde Etiyopya, Fildişi Sahili, Kenya, Sudan ve Tanzanya'yı ziyaret eden 33 öğrenciye, katılım sertifikaları verildi.

Etkinlikte konuşan Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu Adi Durmiç, bölgeye giden öğrencilere teşekkür ettiğini ve onlarla gurur duyduğunu belirtti.

Durmiç, projeyi destekleyen TİKA'ya, Siyasal Vakfı'na, TDBB'ye de şükranlarını sunarak, bu tür projelerin devam etmesini ve kazanılan tecrübelerin paylaşılmasını istedi.

İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç de Balkanlar ve Anadolu'da yaşayan Müslümanların omuzlarında sorumluluk bulunduğunu ifade ederek, "Bizim gurur kaynağımız TİKA. Çok farklı bir konseptte çalışma sergiliyorlar. Diğer devletlere ait yardım kuruluşlarının biraz menfaatleri vardır ancak TİKA yaptığı çalışmalarla insanlara umut oluyor. Önümüzdeki dönemlerde yaşanan deneyimlerden önemli işler çıkaracaksınız. Almış olduğunuz deneyimlerle kendi toplumlarınıza hizmet edin. Bu coğrafyada yapacak çok işlerimiz var" diye konuştu.

TİKA yetkilisi Halil İbrahim Başaran ise projeyi gençlerde Afrika bilinci oluşturmak amacıyla desteklediklerini aktararak, gençlerin ufuklarını açacak projeleri desteklemeye devam edileceğini dile getirdi.

Siyasal Vakfı Başkan Yardımcısı Turan Konak da kitap okumakla, mekanları görmek arasında fark olduğuna işaret ederek, Afrika'ya borçlu olduklarını ve bu tür çalışmalarla borçlarını ödeyeceklerini kaydetti.

Etkinlikte, projeye katılan öğrenciler, gittikleri ülkelerde yaptıkları çalışmaları sunumlarla anlattı.

Haber Ara