Dolar

32,5642

Euro

34,7387

Altın

2.492,67

Bist

9.524,59

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 23:37:56

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar, İstanbul'da protesto edildi.

Çin'in Tarabya'daki İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin üyeleri, burada oruçlarını açmalarının ardından, bir süre "Katil Çin", "Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan" şeklinde slogan attı.

Ellerinde Türkiye ve Doğu Türkistan bayrakları olan gruptakiler, daha sonra "Yetmedi mi akıttığın masum kanı, rahat bırakın artık Doğu Türkistan'ı", "Kedi köpek üzerinden reklamını yapanlar, sökülen ağaç için memleketi yakanlar, çocuklar ölüyor hani neredesiniz?" yazılı pankartlar açıp, sloganlar eşliğinde Tarabya Meydanı'na yürüdü.

Büyük Turan Hareketi Partisi Genel Başkanı Varol Esen burada yaptığı açıklamada, Çin'in dünyanın gözü önünde katliam yaptığını söyledi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygurların öldürüldüğünü ve çeşitli işkencelere uğradığını belirten Esen, "Bu soykırım uygulaması nedense görülmüyor, kulaklar bunu duymuyor. Bizde ne Kürşatlar biter ne de Alparslanlar. Bir gece ansızın Kürşatlar kalkar, yapmış oldukları Çin seddini başlarına yıkar. Bu zulmün hesabını soracağız" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haber Ara