Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 23:34:45

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Osmaniye'de Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik saldırıları, Ülkü Ocakları ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Ülkü Ocakları binası önünde toplanan grup, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Çin'in her ramazanda baskı ve sindirme politikalarına yenilerini eklediğini söyledi.

Uygur Türklerine işkence uygulandığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Çin'in vahşi zulmü karşısında ne yazıkki haçlı ruhu sessiz kalmaktadır. Üzücü olan ise esir Türklerin anavatan dediği ülkemizin resmi organlarının da tepkisiz kalması kabul edeceğimiz bir durum değildir. Ülkü ocakları olarak dün olduğu gibi bugün de zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Son ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz.'

Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir ise Çin'in uygulamalarının kabul edilemeyeceğini belirtti. Kandemir, "Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Tarih, bu sorumluluğu ülkemizin omuzlarına yüklemiştir. Bölgede yaşananlara tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Doğu Türkistan'da yaşanan bu insanlık dramına son verilmelidir" dedi.

Haber Ara