Dolar

32,3116

Euro

34,9089

Altın

2.312,17

Bist

9.079,97

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 22:59:02

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamaları, Adıyaman'da protesto edildi.

Ülkü Ocakları Adıyaman Şubesi öncülüğünde Demokrasi Parkı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayrağı ve çeşitli pankartlar taşıyarak Çin aleyhine sloganlar attı.

Ülkü Ocakları Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Yılmaz, grup adına yaptığı açıklamada, 'Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar nedeniyle tepkilerini ortaya koymak ve manevi desteği göstermek için toplandıklarını söyledi.

Çin'in Müslüman ve Türkleri başlı başına tehdit olarak gördüğünü belirten Yılmaz, "Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır" dedi.

Yılmaz, Çin'in her ramazanda "Doğu Türkistan"daki Müslümanlara baskı ve sindirme politikalarını yenilediğini ifade ederek, oruç tutan Müslümanlara karşı her türlü zorluğun çıkarıldığına dikkate çekti.

Çin yönetiminin cami ve ibadet yerlerine baskı yaparak ezanı susturmak istediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Komünist Çin rejimi tarafından kadınların elbiselerine bile karışılmakta, tüm insani erdemler yok sayılmaktadır. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirilmektedir. Ata yurdumuzdan Türk varlığı ve izleri silinmeye, yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu vesileyle Kaşgar'da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk'ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz."

Konuşmanın ardından grup, Atatürk Caddesi'nden Sümer Meydanı'na kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara