Dolar

32,3586

Euro

35,0084

Altın

2.326,77

Bist

9.079,97

Sinan Oğan: Rusları boğaza ip gibi dizeriz

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Türkiye ve Rusya arasındaki uçak krizi hakkında açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 06:12:48

Sinan Oğan: Rusları boğaza ip gibi dizeriz

Devlet Bahçeli'ye karşı olarak adaylığını açıklayan Sinan Oğan, Rusya ile yaşanan uçak krizinde Montrö Antlaşmasını hatırlatarak, "Türkiye isterse Boğaz'da o gemileri ip gibi dizebilir. Ticaret gemileri dahil, yarın dizilir ve her tarafı didik didik aranır. Onlar da bir ülkenin sınır kapısında beklemek ne demek anlarlar" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Türkiye'nin Montö'den kaynaklı haklarını kullanarak Rus gemilerinin boğaz geçişlerine izin vermeyebileceğini söyledi. Silah taşıyıp taşımadıklarının tespiti için Rus gemilerinin boğaza ip gibi dizilebileceğini ifade eden Oğan, böyle bir davranışın TIR'ları sınırda bekleten Ruslar'a iyi bir ders olabileceğini söyledi.

Sinan Oğan, katıldığı televizyon programında Rusya ile yaşanan uçak krizini değrlendirdi. Türkiye'nin vurduğu Rus jetinin, Rusya sınırlarında değil Türk hava sahasında düşürüldüğünü söyleyen Oğan, Batı'nın ambargosundan inleyen Rusya'ya geçmişte yine Türkiye'nin el uzattığını hatırlattı. Bozulan ticaretin zamanla telafi edilebileceğini de ifade eden Oğan, her iki tarafın birbirine karşı kullanabilecekleri çok önemli kozlarının bulunduğunu söyledi. İşte Oğan'ın açıklamalarından satır başları;

"O GEMİLER BOĞAZ'A İP GİBİ DİZİLİR"

Rusya'nın taka gemileri, hem İstahbul hem de Çanakkale Boğaz'ı için tehlike arz ediyor. O gemiler boğazlarımızı da kirletiyor. Montrö anlaşmasından doğan bazı haklarımız var. O gemiler belki de silah taşıyor, bunlar araştırılması gerekir. Türkiye isterse Boğaz'da o gemileri ip gibi dizebilir. Ticaret gemileri dahil, yarın dizilir ve her tarafı didik didik aranır. Onlar da bir ülkenin sınır kapısında beklemek ne demek anlarlar. 

"TOPYEKÜN DÜNYA SAVAŞI OLMAZ"

Üçüncü dünya savaşı felan olmaz. Artık vekalet savaşları var. Rusya, vekaleti Doğu'da PKK'ya, Ortadoğu'da ise PYD'ye verdi. İran yerine bakın Hizbullah savaşıyor. Vekalet savaşlarının olduğu bir çağda, topyekün savaş olmaz. Bugün olduğu gibi eğer bir kriz çıkarsa, karşılıklı olarak ekonomik anlamda ülkeler birbirlerine zarar vermeye çalışır. Mesala İstanbul'da yaşanan patlama gibi eylemlerin tamamı sipariş eylemlerdir.  

"ORTADOĞU'YA BAL TUZAĞI KURDULAR"

IŞİD bugün herkesin piyanu haline gelmiştir. Batı'da uzun süreden beri radikal eğilimli gençlerin arttığı yönünde istihbarat raporları vardı. "Bal tuzağı" denilen bir tuzak hatırlandı. Ortadoğu'da bir bataklık yaratıldı ve dünyanın bir çok ülkesinde, radikal eğilimli gençler oraya toplandı. İngiltere'de bir radikal genç öldürülse, belki dünya ayağa kalkar ama yine İngiltere vatandaşı bir genç Ortadoğu'da öldürünce kimse ses çıkarmıyor.!

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara