Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Şimşek'ten Rusya ile ilgili açıklama: Yeni bir sayfa açılıyor

Rusya'dan dönen Şimşek CNN Türk'ten Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 12:59:53

Şimşek'ten Rusya ile ilgili açıklama: Yeni bir sayfa açılıyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kritik Rusya ziyareti dönüşünde verdiği röportajda "Rusya'daki atmosfer son derece olumlu. Normalleşme süreci hızlanacak. Rusya ile yeni bir sayfa açılıyor. Ruslar yapıcı, iyi niyetli ve destekleyici" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar:

"Dün Rusya'dan çok yoğun bir gün yaşadık. Çok uzun süren bir toplantı yaptık. Üst düzeyde görüşmelerimiz oldu. Maliye Bakanlarına bir ziyaretim oldu. Rusya'daki atmosfer son derece olumlu. Normalleşme süreci hızlanacak. Rusya ile yeni bir sayfa açılıyor. Ruslar yapıcı, iyi niyetli ve destekleyici. Tarifelere hemen izin verdiler. Ama Rusya'dan gelenlerin çoğu charter seferlerle yapılıyor. Bizden güvenlik için bir takım talepleri oldu. Bu konuda ülkemize davet ettik. Rusya ile olan ilişkilerin zirve yapıldığı dönemde 100 milyar dolarlık bir hedef konulmuştu, bunun üzerine daha yüksek bir gelecek kuralım dedik. Bizim için önemli olan ihracat… Bu konuda da uçak krizinden önce inişli çıkışlı bir ilişkimiz vardı. Bu süreçte hızlanacak. Önlemleri yerinde görmeleri için Rusları davet ettik. Bazı sektörlerde Türk firmalarının çalışma yasağının kaldırılmasını istedik. Vize uygulamalarının hızlı bir şekilde normalleştirilmesini istedik, biraraya geleceğiz. Enerji Rusya açısından önemli bir alan. Bu projelerin önünde bir engel yok. Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nde sorun olmadığını Rusya'ya ilettik. Rusya'da teknik altyapı hazırladık, kararlar liderlere kaldı.Darbe girişimi başarılı olsaydı kaos olurdu, ülke 30 yıl geriye giderdi. Dışarıdan ahkam kesenler bunu hiç düşünmüyor. Bu memleket nasıl bir badireyi atlattı onu düşünmüyorlar."

"BUGÜN MOODY'S İLE GÖRÜŞECEĞİM"

"Kredi derecelendirme kurumu S&P karar verdi, sonra haberimiz oldu. Kararı doğru değildi, argümanları yanlış çıktı. Moody's ile bugün Ankara'da görüşeceğim.
Türkiye'nin notunun indirilmesi için hiçbir sebep yok."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara