Dolar

32,4871

Euro

34,6698

Altın

2.501,18

Bist

9.693,46

'Simdi Yaralari Sarma Zamani'

'Simdi Yaralari Sarma Zamani'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 15:17:39

'Simdi Yaralari Sarma Zamani'
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları, Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağdurlarına yönelik başlattığı, "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı Kampanyası" kapsamında toplanan yardımlar, Mardin'in Midyat ilçesinde dağıtılmaya başlandı.

Terör saldırıları sonucu Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinden Mardin'in Midyat ilçesine gelen, mağdur olan bin aileye kampanya çerçevesinde gıda paketi ve battaniye yardımı yapıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında bin gıda paketi ve bin battaniyenin hak sahiplerine dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Kampanya dolayısıyla 1 tır dolusu yardım geldiğini, daha önce sahada çalışan din görevlileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Terör Mağduru Ailelere Destek Birimi vasıtasıyla tespit edilen bin aileye yardım yapılacağını kaydeden Şafi Bilik, terör saldırıları sonucu ilçeye gelen 2 bin 500 ailenin tespit edildiğini belirtti.

Terör nedeniyle memleketlerinden ayrılmış olan kardeşlerine bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Bilik, şöyle konuştu:

"Bu ailelerin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla sadece din görevlilerimiz, gönüllü kardeşlerimizin katılımıyla yardımları dağıtmaya başladık. Bu ailelerin hiçbirini dışarıda bırakmamak, hepsine ulaşacak şekilde yardımlarımız devam edecek. Rabbim bir an önce memleketimize huzur, güven getirmeyi bizlere nasip etsin. Huzur içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde bizlere tekrardan yaşamayı nasip etsin."

Haber Ara