Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Silvan'da dev operasyon

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 385 polis, 2 helikopter, 29 zırhlı araç, 3 panzer ve 3 TOMA ile dev bir operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 15:12:45

Silvan'da dev operasyon

AA'nın haberine göre, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, PKK'ya yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Silvan'da sokağa çıkma yasağının ardından, başlatılan hava destekli operasyonda, aralarında 200 özel harekat timi ile 25 bomba imha ve olay yeri inceleme personelinin de bulunduğu 385 polis görev alıyor.

Giriş ve çıkışın kontrollü şekilde sağlandığı ilçede, jandarma ekipleri de aldıkları çevre önlemiyle operasyona destek veriyor. 2 helikopter, 29 zırhlı araç, 3 panzer ve 3 TOMA'nın da kullanıldığı operasyonda, PKK mensuplarının çeşitli mahallelerde güvenlik güçlerinin geçişini engellemek üzere kazdığı ve içine el yapımı patlayıcı yerleştirdiği hendekler, iş makinelerinin yardımıyla kontrollü şekilde kapatılarak, aynı amaçla kurulan barikatlar ile  kamufle olmak amacıyla iki bina arasına astığı çarşaflar da kaldırıldı.

Sabah saatlerinde bazı mahallelerde devam eden operasyona katılan güvenlik güçlerine PKK üyelerince taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kaçan üyelerin yakalanmasına çalışılıyor.

Savcılıktan alınan izin doğrultusunda ilçe merkezindeki 15 adrese düzenlenen operasyonda,  PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Haber Ara