Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

Silahı İngiltere veriyor, İsrail kullanıyor!

İngiltere'nin Gazze katliamından hemen sonra Filistinlilere karşı kullanılma ihtimalini gözardı ederek İsrail'e silah sattığı ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 12:17:17

Silahı İngiltere veriyor, İsrail kullanıyor!

İngiliz hükümetinin, İsrail'in geçen yıl Gazze'ye düzenlediği ve 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği operasyonun hemen ardından işgal devletiyle silah ihracatı yaptığı ortaya çıktı. 

Independent gazetesinin haberine göre, İngiltere Gazze saldırılarının hemen ardından İsrail'e 4 milyon sterlinlik askeri mühimmat sattı. Bu mühimmatın arasında insansız hava uçakları ile denizaltı parçaları ve füzelerin bulunduğu bildirildi. Gazete haberinde, "İngiliz hükümeti Filistinlilere karşı kullanılma ihtimalini gözardı ederek, İsrail ile silah ihracatına devam etti" ifadesine yer verdi. 

Haberi Londra Üniversitesi'nde araştırmacı olan David Wearing'in yayımladığı rapora dayandıran gazete, geçen yıl Ağustos ve Aralık ayları arasında İngiltere ile İsrail arasında yaklaşık 4 milyon sterlinlik askeri mühimmat ihracatı yapıldığını kaydetti. Haberde, "İngiltere'nin İsrail ile silah ihracatı anlaşmalarını sürdürerek, Gazze saldırıları konusundaki umursamaz duruşunu da ortaya koyduğu" yorumunda bulundu. 

İngiliz hükümetindeki bazı bakanlar, geçen yıl Gazze saldırıları sırasında İngiltere'nin İsrail'e sattığı silahların kullanılma ihtimaline dikkat çekmiş ve ihracat anlaşmalarının gözden geçirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Haber Ara