Dolar

32,3109

Euro

35,0805

Altın

2.279,41

Bist

8.962,45

Siirt'te 'ümmet iftarı'

Siirt'te 'ümmet iftarı'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 22:18:49

Siirt'te 'ümmet iftarı'
Siirt'te, dünyada zulüm gören Müslümanlara destek vermek amacıyla "ümmet iftarı" düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir grup Naci Kutlu Üçgen Parkı'nda sofra kurdu. Gruptakiler, akşam ezanının okunmasıyla hurma, su ve simitle iftar yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Siirt Şube Yöneticisi İbrahim Ay, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Mısır zindanlarında, Suriye'de, Filistin'de ve dünyanın birçok yerinde zor şartlarda oruç tutan Müslümanların dertleriyle dertlenmek amacıyla onları anlamak için iftar düzenlediklerini söyledi.

İftar sofrasında su, hurma, simit ve bol miktarda kardeşlik duygusunu paylaşacaklarını ifade eden Ay, Filistin, Suriye, Mısır, Gazze ve Doğu Türkistan gibi birçok coğrafyada mazlum insanların zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü, onların içinde bulunduğu zor şartlara dikkat çekmek ve bir nebze de olsa onların halini anlamak için toplandıklarını söyledi.

Amaçlarının Türkiye'deki sığınmacıların ve tüm dünyadaki mazlum insanların durumlarıyla hemhal olmak olduğunu dile getiren Ay, "Bu kapsamda bir ümmet iftarı düzenledik. Orucumuzu simit ve hurma ile açmamızın nedeni de onların durumlarını anlamak içindir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, ümmet için dua okudu.

Haber Ara