Dolar

32,5831

Euro

34,7960

Altın

2.507,57

Bist

9.693,46

Sığınmacılar Avrupa'da 'mahsur kaldı'

Doğu Avrupa'da mültecilere yönelik alınan önlemlerle sığınmacılar kaldıkları bölgelerde mahsur kalıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 22:07:28

Sığınmacılar Avrupa'da 'mahsur kaldı'

AA'nın haberine göre: Yunanistan'ın Merkez Makedonya Valisi Tzitzikostas, İdomeni'de bulunan kamplarda 13 ila 14 bin sığınmacının "mahsur kaldığını" belirterek durumu "büyük bir insanlık krizi" olarak nitelendirdi.

Yunanistan'ın Merkez Makedonya Valisi Apostolos Tzitzikostas, ülkenin, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında sığınmacı sayısının artması sebebiyle, hükümete olağanüstü hal ilan edilmesine yönelik talepte bulunduklarını aktardı.

Tzitzikostas, yaptığı açıklamada, İdomeni'de bulunan kamplarda 13 ila 14 bin sığınmacının "mahsur kaldığını" belirterek durumu "büyük bir insanlık krizi" olarak nitelendirdi.

Makedonya'nın az sayıda sığınmacı kabul ettiğini ifade eden Tzitzikostas, AB'ye, sınırlarını kapatan ülkelere sert önlemler alınmasına yönelik çağrıda bulundu. 

AB-TÜRKİYE ZİRVESİ'NDE AIĞINMACI KRİZİNE ÇÖZÜM TEMENNİSİ

Öte yandan,  ülkesinin Yunanistan sınırında bulunan Gevgeli kasabasındaki sığınmacı geçiş noktalarını ziyaret eden Makedonya Savunma Bakanı Zoran Jolevski, 7 Mart'ta düzenlenecek AB-Türkiye Zirvesi'nde, krizden etkilenen tüm ülkeleri kapsayan ortak bir çözümün bulunması temennisinde bulundu.

Jolevski, yaptığı açıklamada, hiçbir ülkenin sığınmacı kriziyle tek başına mücadele edemeyeceğini belirterek, Yunanistan sınırındaki sığınmacı sayısının artmasıyla birlikte Gevgeli'deki güvenlik önlemlerinin eş zamanlı olarak arttırıldığını kaydetti.

Makedonya'ya girişine izin verilen sığınmacı sayısının Balkan rotası üzerinde bulunan diğer ülkelerin kararına bağlı olduğunu anımsatan Jolevski, "7 Mart'ta düzenlenecek AB-Türkiye Zirvesi'nde, krizden etkilenen başta Türkiye olmak üzere Balkan ve AB ülkelerini kapsayan ortak bir çözümün bulunmasını temenni ediyorum" dedi.

Bu arada, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılardan Gevgeli'de bulunan 179 kişi, sabah saatlerinde trenlerle Sırbistan'a hareket etti.

Haber Ara