Dolar

32,5981

Euro

34,8721

Altın

2.494,36

Bist

9.593,89

Sigara yüzünden tüm parmakları çürüdü!

Aydın’da sigara tiryakiliği yüzünden damar tıkanıklığına bağlı ‘Buerger’ hastalığına kapılan 53 yaşındaki Tuncay Yalçındağ, el ve ayak parmaklarını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 20:05:18

Sigara yüzünden tüm parmakları çürüdü!

Yeni Asır'dan İhsan Karataş'ın haberine göre Aydın'da uzun yıllar içtiği sigara yüzünden damarları tıkanan ve halk arasında 'budama' diye bilinen Buerger hastalığına yakalanan Tuncay Yalçındağ'ın (53) el ve ayak parmakları çürüdü.

Sigara yüzünden el ve ayak parmaklarını kaybettiğini belirten talihsiz Yalçındağ, "Sigara benim hayatımı mahvetti. İçenler, benim durumuma düşmeden sigarayı bıraksın" diyerek tiryakilere çağrıda bulundu.

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli mahallesinde yaşayan 53 yaşındaki Tuncay Yalçındağ'ın dramı, sağ el parmağının ucunda çıban çıkmasıyla baş gösterdi. Tedavi için gittiği Aydın Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar, evli ve iki çocuk babası Tuncay Yalçındağ'a sigara içmesinden kaynaklanan damar tıkanıklığına bağlı 'Buerger' hastalığı teşhisi koydu. El parmaklarındaki çıbanlar, bir süre sonra Yalçındağ'ın ayak parmaklarına sıçradı. Ayak parmaklarının kesilmesini kabul etmeyen Yalçındağ'ın el ve ayak parmakları 15 yıl içinde çürüdü. El ve ayak parmaklarını kullanamadığı için çalışamayan Yalçındağ, yardıma muhtaç hale geldi.

Vali'nin yardımıyla

Uzun yıllar içtiği sigara yüzünden el ve ayak parmaklarını kaybettiğini belirten Yalçındağ, çalışamadığı için ailesinin geçimini sağlayamaz duruma düştüğünü söyledi. Geç olsa da sigarayı tamamen bıraktığını anlatan Tuncay Yalçındağ, "Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın büyük desteğiyle hastanelere gidiyorum. Sağlık sigortam olmadığı için ameliyat olamıyorum. Çektiğim acının sona ermesi için tedavimi tamamlamak istiyorum. Hayırseverlerden maddi manevi destek bekliyorum. Sağlığıma kavuşarak yeniden ailemin geçimini sağlamak istiyorum" diye konuştu.

"Çalışır" raporu verildi

Hastalığı nedeniyle birçok ihtiyacını tek başına göremediğini ama hastaneden 'çalışabilir' raporu verildiğini kaydeden Tuncay Yalçındağ, şunları söyledi: "Sağlık kurulu, yüzde 60 çalışabilir raporu verdi. İzmir Ege Üniversitesi'nden iş göremez raporu almak için yaklaşık birbuçuk yıldır uğraşıyorum. Son gittiğimde ise film sonuçlarına göre yeniden karar verileceği belirtildi. El ve ayaklarımı kullanabilsem çalışır ve ailemin ihtiyaçlarını karşılarım. Evimin ihtiyaçlarını karşılayamadığım için kahroluyorum."

Haber Ara