Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Şevki Yılmaz: Onun adı Fethullah değil lanetullah

Kağıthaneli vatandaşlar seslenen Şevki Yılmaz, “O Amerika’daki kukla, sakın ona Fethullah demeyin, onun adı lanetullah” diye konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 09:19:37

Şevki Yılmaz: Onun adı Fethullah değil lanetullah

Kağıthaneli vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için günlerdir tuttuğu 'Demokrasi Nöbeti'ne devam ediyor. Ellerinde bayraklarıyla Kağıthane Meydanı'nda toplanarak nöbet tutan vatandaşlara; Refah Partisi Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da eşlik ederek, ''Demokrasi Nöbeti'ne destek verdi. Kağıthaneli vatandaşlarla birlikte 'Demokrasi Nöbeti' tutan Refah Partisi Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, "Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini çekemeyenler, sen mi hızlı tren yaparsın, sen mi ordunun silahının yüzde 80'ini Türkiye'de üretirsin, sen mi insansız hava aracı yaparsın, sen mi füze yaparsın, sen mi otobanlar yaparsın, Sen mi kişi başına milli gelirin 2 bin dolara düşmüş bir toplumu 12 bin dolara yükseltirsin, sen mi yüzde bin gece faizlerini yüzde altılara kadar düşürerek faiz lobisine savaş açarsın, dediler ve ona da darbe yapmaya kalktılar. 17-25 Aralık darbesi, arkasından da 15 temmuz darbesi. Ne oldu, bizim yaşımızdakiler bilir, 12 Eylül 1980 sabahı Amerikan basını sabah şu mesajı geçiyordu, "Bizimkiler başardı. Türkiye'de bizim çocuklar başardı". Ama 16 Temmuz sabahı aynı Avrupalı haçlı medya, "Bizimkiler yenildi. Bizim çocuklar yenildi" diye başlık attı” dedi.

“ONA FETHULLAH DEMEYİN, ONUN ADI LANETULLAH”

Eskiden Müslümanların şuurlanmasına darbe yapılırdı diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, “Şimdi ise darbeyi gece teheccüd namazına kalkan, namaz kılan insanlar eliyle o ülkeye yapma planını yaptılar. Ama tutmadı. Neden ? Çünkü darbeyi yapan adam, yaptıran adam O, Amerika'daki kukla, sakın ona Fethullah demeyin, onun adı lanetullah” diye konuştu.

“VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR”

Günlerdir Kağıthane Meydanı'nda vatandaşlarla bir arada olan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise "Vatan sevgisi imandandır. Ben sizleri vatan sevginizden, imanınızdan dolayı bir kere daha kutluyorum” dedi.

Haber Ara