Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Sertifikalı çobanlara 5 bin lira destek

Sertifikalı çobanlara 5 bin lira destek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 16:04:54

Sertifikalı çobanlara 5 bin lira destek
Kırşehir'de 300 anaç koyunu bulunan sertifikalı çobanlara veya sertifikalı çoban çalıştıran işletme sahiplerine 5 bin lira destek verileceği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kaman ilçesinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kursunun açılışında yaptığı konuşmada, Kırşehir'in 177 bin 720 büyükbaş ve 153 bin 100 küçükbaş hayvanla bölgede hayvancılığın markası durumuna geldiğini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İŞKUR işbirliğinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kurslarının Kırşehir'de de planlandığını dile getiren Şahin, Kaman ilçesindeki kursun 40 saat pratik, 40 saat de uygulamalı olarak yapılacağını vurguladı.

Uygulamalı eğitimin Malya Tarım İşletmesi'nde verileceğine işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

"Kurs sonunda, sürü yönetimi elemanı veya aday çiftçilere aldığı eğitimlerin karşılığında mesleki geçerliliği olan sertifika verilecek. Kursiyerlerin çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olması sağlanacak. Bakanlığımızca 300 anaç koyunu bulunan sertifikalı çobanlara veya sertifikalı çoban çalıştıran işletme sahiplerine 5 bin lira destek veriliyor. Eğitim programına katılan kursiyerler bu destekten faydalanabilecek."

Şahin, kurs ile sürü yönetimi elemanı veya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımı yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme yeteneğinin kazandırılacağını bildirdi.

Kaman Kaymakamlık Salonu'nda gerçekleştirilen kursun açılışına Kaymakam Hakan Şen, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim ve çoban adayı çiftçiler katıldı.

Haber Ara