Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Senegal'de kırsal alanlara 226 milyon dolarlık yatırım

Senegal'de kırsal alanlara 226 milyon dolarlık yatırım

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 00:46:52

Senegal'de kırsal alanlara 226 milyon dolarlık yatırım
Senegal Hükümeti, ülkenin iç kesimlerine su kuyusu açılması, elektrik hizmeti ulaştırılması ve yol yapılması amacıyla 226 milyon dolar bütçeli "Acil Toplumsal Kalkınma Programı"nı başlattı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle başlatılan programın tanıtım toplantısı, Abdou Diouf Uluslararası Konferans Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Başbakan Muhammed Dionne, UNDP Bölge Temsilcisi Bintou Djibo ile çok sayıda belediye başkanı katıldı.

Sall, törende yaptığı konuşmada, programın Senegal halkının eşit ve adaletli gelir dağılımına kavuşmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Sadece belirli bölgelerde değil Senegal'in en ücra köşelerinde yaşayanların da devletin her imkanına rahatlıkla ulaşabilmesini istediklerini belirten Sall, Djibo'ya katkıları nedeniyle teşekkür etti.

- "Acil Toplumsal Kalkınma Programı"

Yaklaşık 226 milyon dolar bütçeye sahip iki yıllık program, "Senegal'in 5 yıllık kalkınma programı" çerçevesinde sürdürülecek.

Ülkenin iç kesimleri ve kırsal alanın geliştirilmesi, halkın yaşam şartlarının değiştirilmesi, sosyal eşitsizliklerin ortadan kaldırılması amaçlanan programın, sosyoekonomik altyapıların geliştirilmesi, tarım ve hayvancılıkta iyileştirme gibi hedefleri de bulunuyor.

Nüfusu 13,6 milyon olan Senegal'in yüzde 55'i kırsal bölgelerde yaşıyor. 2011 verilerine göre, yüzde 46,7 fakirlik oranına sahip ülkenin yeterli miktarda yağış alamaması nedeniyle, kırsal kesimde tarım ve hayvancılık gelir getirecek düzeyde yapılamıyor. Projeyle bu dezavantajların giderilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında toplam 3 bin 48 kilometrelik yol ve su depoları yapılacak, 250 kuyu açılacak, 325 köye elektrik ulaştırılacak. Tarım sektöründe ise 5 bin ekipman kurulacak ve küçük-orta ve mikro şirketlerin kuruluşu desteklenecek.

Haber Ara