Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Senden vazgeçmeyeceğiz Aksa

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-24 17:23:59

Senden vazgeçmeyeceğiz Aksa

Ey Aksa senden asla vazgeçmeyeceğiz!.

Değil mi ki Miraca yükseliş seninle başlar, özgürlüğe giden bütün kapılar ancak seninle açılabilir.

“Etrafı mübarek kılınmış*” torakların tepesinde “moryo”dan seslenişine sağır olsa da dünya, biz işitmeye devam edeceğiz haykırışını.

Seni görmemek için kuma gömülen, duymamak için sağır kesilen “Müslümanlara” rağmen biz -bir avuç kara sevdalın-tüm dikkatimizi sana vermeye devam edeceğiz.

Acılar içinde kıvrandığını biliyor ve kahroluyoruz.

Fakat gün gelecek Siyonizm'in bağrına sapladığı hançeri söküp alacak ve saracağız yaralarını.

Sen ki secde edilen ilk kıble, kutsal olan üç Mescidimizden biri, Haticesizliğin hüznüne deva olan yolculuğun ilk adımısın, elbet özgürlüğün bizim için vazgeçilemez bir mücadele sebebidir.

"Yolculuk ancak şu üç Mescid'den birine olur; Benim şu mescidime (Mescid-i Nebevî), Mescid-i Haram'a ve Mescid-i Aksa'ya.*”

"Kulunu (Muhammet'i) bir gece Mescid-i Haram'dan (Mekke'den), kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya (Kudüs'e) götüren Allah'ın şânı ne yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür*."buyuruyor Peygamberimiz (a.s.)

Ey Aksa!

Senin özgürlüğün Müslümanların izzet ve şerefidir.

Ki, Senin içerisinde bulunduğun Filistin topraklarının mübarek kılındığına dair de şu hadis-i şerif bizi sana ve topraklarına karşı mesul kılmaktadır.

“Allah, Ariş ile Fırat arasını mübarek bereketli kılmış ve özellikle Filistin'i mukaddes kılmıştır.”

Biliyorum, bu mukaddes toprakların işgal edilmesine ve Filistin halkının topraklarından sürülmesi, katledilmesi, evlerinin ellerinden alınmasına kadar her türlü zulme uğramasına sessiz kaldı dünya.

Ancak inancımız o dur ki, Siyonistlerin Kutsal mabedimiz Aksa'yı işgaline destek veren tüm güçlere rağmen sen ve etrafın özgür kalacaktır.

Yurtlarında yaşarken işgale uğrayan, neredeyse bir asra yakın bir zamandır kahredici bir zulme direnen halkın bunca acının yükü ile ayakta kalmaya çalışırken, bizim sana bigâne kalışımıza kahretmedesin bilirim.

Lakin dünyayı fesada uğratan Siyonistleri, artık arkasına saklandıkları ağaçların bile ihbar edeceği bir gün gelecek ve o gün zalimlerin kahrolduğu gün olacak, ey Aksa!

Yine biliyoruz ki Aksa, sen özgür olduğun gün coğrafyalarımızdaki tüm yangınlar sönecek o gün gerçek bayramımız olacak.

Öyle bir sevdasın ki sen ey Aksa!,

Sana sayısız şarkı besteledik, binlerce şiir yazdık

Ve nice yiğit şehitler verdik.

Uğruna akıtılan kanlar bir gün zalimleri boğacak ve biz vuslata ereceğiz, hainler dizlerini döverken

Senin davanın omuzlarına yüklendiği Müslümanlar saklandıkları “küçük dünyalıkların” arkasında kaybolup gidecek, biz bir avuç Aksa sevdalısı beraber zaferimizi kutlayacağız.

Yeniden Miracımızı yaşayacağız.

Sabret ey Aksa!.

Diren ve sabret..

 

-----------------------

*Müslim

*İsra/

*Müslim, İman, 282.

Haber Ara