Dolar

32,5506

Euro

34,8861

Altın

2.430,78

Bist

9.645,02

Semih Yalçın'dan başkanlık değerlendirmesi: Halk istiyorum derse iş biter

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin çıkışıyla başlayan Başkanlık Sistemi tartışmasını Al Jazeera’ye değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 09:30:51

Semih Yalçın'dan başkanlık değerlendirmesi: Halk istiyorum derse iş biter

TİMETURK | HABER MERKEZİ

"Yine Başbakan'ın seçildiği günden itibaren her fırsatta “Başkanlık Sistemi”ni getireceğiz telkini ve söylemi, bu işin öyle pek de rafta olmadığını çok aleni bir şekilde gösteriyor" diyen Yalçın, "çözülmesi gereken bir yönetim sistemi" olduğunu söyledi.

"Siyaset kurumu belki bu işi Meclis'te çözer" diyen Yalçın, "Çözüm 367'dir. Çözüm 330'u bulup referanduma gitmektir" dedi.

Yalçın "MHP'li 14 milletvekilinin oy vermesi söz konusu mu?" sorusuna "Şu anda öyle bir kararımız yok parti olarak" şeklinde karşılık verdi.

Yalçın "Neticede MHP milletvekilleri olarak siz “Hayır” dediğiniz bir sistemin referanduma gitmesi için Meclis'te ona evet oyu verir misiniz?" sorusu karşısında da şu ifadeleri kullandı:

"Tabii esas işaret ettiği, “Milletten korkmayın”. Bu ülkenin geleceği ile istiklâli ve istikbali ile alakalı olduğu için buna gitmekten korkmaya gerek yok. Bu mantaliteyle Meclis'teki milletvekilleri kendi düşüncelerini tartmak suretiyle karar verecekler. Şimdi nereden biliyorsunuz kimin ne şekilde destek olacağını? Bu öneriyi ortaya atan siyasi hareket olarak biz 330 düğümünün nasıl çözüleceğini söylemiyoruz. Hangi partinin nasıl tavır alacağını bilmiyoruz."

Yalçın "Ben bu sistemi savunmuş olabilirim bu sistemi ama halk derse, 'Ben bunu istemiyorum, şunu istiyorum' dediğinde iş biter" dedi.

 

Haber Ara