Dolar

32,4827

Euro

34,8964

Altın

2.438,03

Bist

9.716,95

Şemdinli'de askere silahlı saldırı

Hakkari'nin Şemdinli'de bir astsubay sivil olarak gittiği çarşıda silahlı saldırı sonucunda ağır yaralandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 12:13:44

Şemdinli'de askere silahlı saldırı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çarşıya çıkan astsubay Ziya Sarpkaya, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 11.30 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası Şubesi önünde meydana geldi.

Sivil olarak çarşıya çıkan askere arkadan yanaşan kimliği belirsiz bir kişi, iki el ateş ettikten sonra bir araçla uzaklaştı.

Kafasına aldığı iki kurşunla ağır yaralanan asker Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Sarpkaya, askeri helikopterle Hakkari Fatih Kışlasına getirildi. 

ASTSUBAY HAYATINI KAYBETTİ

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan uzman çavuşun şehit olduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "28 Temmuz 2015 günü saat 11.30 sularında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığında (Şemdinli/Hakkâri) görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından silahla başından vurulmuştur. Meydana gelen silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan kahraman Uzman Çavuşumuz Ziya Sarpkaya Hakkâri Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, saat 13.30'da şehit olmuştur. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" denildi.

 

Haber Ara