Dolar

32,5588

Euro

34,8532

Altın

2.428,62

Bist

9.722,09

'Selam Tevhid'de kumpas' davasında iddianame okunuyor

'FETÖ'nin 'Selam Tevhid' soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik açılan dava, 10 bin 529 sayfalık iddianamenin okunmasıyla devam ediyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 11:57:16

'Selam Tevhid'de kumpas' davasında iddianame okunuyor

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"nın (FETÖ/PDY) "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik açılan davakapsamında firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 81 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki kapalı duruşmaya, sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmaya, 10 bin 529 sayfalık iddianamenin okunmasıyla devam edildiği öğrenildi. İddianamenin 6 bin sayfasının okunduğu belirtildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanıkların ve avukatlarının tahliyeye yönelik taleplerinin alınması bekleniyor.

Gazeteci Avcı'nın dava dosyası birleştirildi

Bu arada "Selam Tevhid" soruşturmasında hakkında ayrı dava açılan gazeteci Gültekin Avcı'nın dava dosyasının, bu dosyayla birleştirildiği ve tutuklu sanık Avcı'nın bugünkü duruşmada yer aldığı öğrenildi.

Mahkemenin 7 Nisan'daki duruşmasında tutuklu sanıklardan Erhan Körtek'in tahliyesine karar verilmiş ve tutuklu sanık sayısı 21'e düşmüştü. Gültekin Avcı'nın dosyasının birleştirilmesiyle tutuklu sayısı tekrar 22'ye çıkmış oldu.

Haber Ara