Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Selahattin Demirtaş Yüksekova'da

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde katıldığı iftar yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Yüksekova halkı ile dayanışmak bizim için onur ve namus meselesidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 00:30:16

Selahattin Demirtaş Yüksekova'da
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde katıldığı iftar yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yüksekova halkı ile dayanışmak bizim için onur ve namus meselesidir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi. Saat 17.30 sıralarında ilçe merkezine ulaşan Demirtaş'ı İpekyolu Caddesi üzerinde kalabalık bir grup karşıladı. Çarşı merkezinde esnafları ziyaret eden Demirtaş yoğun ilgi ile karşılaştı. Esnaf ve vatandaşlarla tokalaşan Demirtaş'ı karşılayan kitle sık sık 'Yüksekova seninle gurur duyuyor' sloganları attı.

Demirtaş ile aralarında HDP milletvekillerin de bulunduğu heyet, esnaf ziyareti ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki incelemelerinin ardından Yüksekova Belediyesi'ni ziyaret etti. Demirtaş ardından belediye garajında düzenlenen ve kentin STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı iftar yemeğine katıldı. Demirtaş, vatandaşlarla beraber iftarını açtıktan sonra bir konuşma yaptı.

Seçilmişler olarak her zaman halka karşı kendilerini borçlu hissettiklerini belirten Demirtaş, "Bu borç artıyor. Nedeni sizin ödediğiniz fedakarlıklardır. Bu halk özgür olacak. Daha fazla bedel ödetmek de isteyebilirler. Canımızı halkımız için kurban etmeyeceksek, atlas yataklarda mı vereceğiz. Bir dakika yaşasak da onurlu yaşayacağız" dedi.

Haklı olup direnenlerin kesinlikle kazandığını ve Yüksekova halkının mücadelede en ağır fatura ödeyenlerden olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Şimdi halkımızla dayanışma vakti. Herkesi Yüksekova'ya ses vermeye çağırıyorum. Onbinlerce işveren ve esnafımız var. Yardımlar yetişti fakat eksik. Gever halkı her şeyini verdi fakat onurunu vermedi. Gever halkı ile dayanışmak bizim için onur ve namus meselesidir. Bütün dünyadaki halkımıza çağrı yapıyoruz. Ellerinden ne geliyorsa yapsınlar" dedi.

Demirtaş konuşmasının ardından Diyarbakır'a dönmek üzere ilçeden ayrıldı.

Haber Ara