Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Sehitlerimizi ugurluyoruz

Sehitlerimizi ugurluyoruz

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 18:35:37

Sehitlerimizi ugurluyoruz
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit edilen Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç'in cenazesi, memleketi Adana'nın Karaisalı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Kadir Genç'in (26) cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Adana Havaalanı'na, ardından da "helallik" alınması için merkez Seyhan ilçesindeki babaevine getirildi.

Burada şehidin babası Veysel, annesi Fadime Genç ile kardeşleri gözyaşı döktü. Vatandaşlar da "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Daha sonra Karaisalı ilçesi Güvenç Mahallesi'ne götürülen şehit Kadir Genç için Güvenç Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe'nin cenaze namazını kıldırdığı törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kurum müdürleri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törenin ardından şehit Genç'in cenazesi, Güvenç Mezarlığında toprağa verildi.

Haber Ara