Dolar

32,5240

Euro

34,5555

Altın

2.486,97

Bist

9.548,09

Şehit Ömer Halisdemir'in adı üniversitede yaşatılacak

Giresun Üniversitesi'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ömer Halisdemir'in adını rektörlük konferans salonuna verme kararı aldığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 05:18:06

Şehit Ömer Halisdemir'in adı üniversitede yaşatılacak

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Giresun Üniversitesi Senatosunca rektörlük konferans salonuna, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının verilmesini kararlaştırdı.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, senatonun 26 Ağustos tarihinde toplandığı ve Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun'un önerisi üzerine Güre Yerleşkesindeki rektörlük binasında bulunan konferans salonuna "Ömer Halisdemir" isminin verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi.

Salonun girişine "Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu" yazısı ve şehit astsubayın resmi ile kısa biyografisinin yer alacağı tabelanın asılacağı kaydedilen açıklamada, Rektör Prof. Dr. Coşkun'un şu, ifadelerine yer verildi:

"Ömer Halisdemir'in sıkça hatırlanması için bu ismin, yazılı ve görsel materyallerde sıkça yer almasını sağlayacak bir yere verilmesi gerektiğini düşündüm. Rektörlük binamızda bulunan konferans salonunda gerek üniversite ve fakülte yönetimleri gerekse öğrenci toplulukları tarafından çok sık sosyal ve kültürel programlar yapılıyor. Hatta şehrin birçok sivil toplum kuruluşu da salonda programlar düzenliyor. Programlar için alınan onaylarda, hazırlanan afiş, pankart ve davetiyelerde bu konferans salonunun ismi zorunlu olarak yer almaktadır. Bu yüzden bu konferans salonunun isminin 'Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu' olarak değiştirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum."

Haber Ara