Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Sehit cocuklari akranlarinin yetim kalmasini istemiyor

Sehit cocuklari akranlarinin yetim kalmasini istemiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 14:34:05

Sehit cocuklari akranlarinin yetim kalmasini istemiyor
MEHMET AKİF PARLAK - Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelede şehit olan askerlerin çocukları, terörün sonlandırılmasını ve başka çocukların yetim kalmamasını arzu ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde teknisyen olarak görev yapan ve 1994'te Bingöl'de askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan Niyazi Büyükburç'un oğlu Muhammet Can Büyükburç (20), AA muhabirine yaptığı açıklamada, her silah sesi duyduğunda korktuğunu söyledi.

Babasız büyümenin tarifinin imkansız olduğunu belirten Büyükburç, "Yurtta ve dünyada barış istiyorum. Biz Diyarbakır'da oturuyoruz. Orada terör olayları çok fazla. Silah seslerinin susmasını istiyoruz. Çocuklar eline silah değil, oyuncak alsın ve parklarda oyun oynasın" diye konuştu.

Büyükburç, "Sur'da öğrenciler, okuyamıyor. Bunun için devletimizden önlem almasını istiyoruz" dedi.

Bingöl'de 2009'da mayına basarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Aygün Bulut'un kızı Kübra Nur Bulut da (14) babasını çok özlediğini söyledi. Onu her gece rüyasında gördüğünü dile getiren Nur Bulut, gözyaşlarını tutamadı.

Babasının elini tutan her çocuğu gördüğünde hüzünlendiğini kaydeden Bulut, "Babam şehit oldu. Biz bu acıyı fazlasıyla yaşadık. Doğu ve Güneydoğu'da bir çok ilde olayların devam ettiğini görüyoruz. Biz bu acıyı yaşadık. Başkalarının da bu acıyı yaşamasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bulut, şöyle devam etti:

"Terör tehdidi altındaki çocuklar silah sesleri duyuyor, psikolojik olarak etkileniyorlar. Gerçekten onlar için üzülüyoruz. Onları çok iyi anlıyoruz. Onların bu acıyı yaşamalarını istemiyoruz. Artık o bölgelerin huzura kavuşmasını istiyoruz."

- "Çocukların okulları yakılmasın"

Nur Bulut'un ağabeyi Muhammet Çağrı Bulut ise (17) babasının yokluğunda kardeşiyle hayata sıkı şekilde tutunduklarını söyledi.

Babasının cenaze törenini unutamadığını kaydeden Bulut, şehit çocuğu olduğu için gurur duyduğunu vurguladı.

Huzurlu bir dünya umduğunu belirten Bulut, şöyle konuştu:

"Biz bu acıları yaşadık ve yaşayanları çok gördük. Artık kimsenin bu acıları yaşamasını istemiyoruz. Çocukların silah sesleriyle değil, kalpten gelen sevgiyle büyümesi gerektiğini düşünüyoruz. Çocukların okulların yakılmasıyla, bomba sesleriyle değil, güzel bir hayatla yaşamaları gerekiyor. Artık bu terör olaylarının yaşanmasını istemiyoruz. Ülkeyi bölmek isteyenlerin eline fırsat geçmesini istemiyoruz ve huzurlu bir dünya istiyoruz."

- "Ben de Kürt'üm ve hiçbir sorunum yok"

Bingöl'de 1995'te şehit düşen Piyade Er Mehmet Büyükburç'un ağabeyi ve YURT-SAV Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç da bazı dış güçlerin Türkiye üzerinde kötü emellerinin bulunduğunu söyledi.

Terörle mücadelede verilen her şehidin Anadolu topraklarında yaşayanları birbirine daha çok bağladığını belirten Büyükburç, "Anadolu toprakları, Müslüman yurdudur ve kıyamete kadar böyle kalacaktır" dedi.

Türkiye'de "Kürt sorunu" değil, terör sorunu olduğunu vurgulayan Büyükburç, şöyle konuştu:

"Dün Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Yemen'de, bu gün de iç güvenlikte aynı şeyler yaşanıyor. Haçlı zihniyeti Doğu ve Güneydoğu'da aynı oyunu oynuyor. Ben de Kürt'üm ve hiçbir sorunum yok. Ne yaparlarsa yapsınlar birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Anadolu'nun dört bir yanında yaşayan bütün etnik kökenli insanlar, aynı anne ve babanın çocukları."

Büyükburç, "Atalarımız, dedelerimiz, bu vatanı bize miras bıraktılar. Bizler şehit verdik. Başka acıların yaşanmasını istemiyoruz. Yüzlerce, binlerce çocuk, öksüz ve yetim büyüdü. Başka çocukların öksüz ve yetim büyümesini istemiyoruz. Hem ülkemizde hem de dünyada barış istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara