Dolar

32,4491

Euro

34,4936

Altın

2.471,68

Bist

9.577,75

Şehit babasından 'ev yardımı' iddialarına tepki

Şehit babasından 'ev yardımı' iddialarına tepki

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 13:08:54

Şehit babasından 'ev yardımı' iddialarına tepki
İstanbul'da Gazi Mahallesi'ndeki olaylarda şehit edilen polis memuru Muhammet Fatih Sivri'nin babası Mehmet Sivri, "Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in kendilerine ev alacağı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Sivri, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarında yer verilen, "kaleci Zengin'in, şehit oğlu için kendilerine ev alacağı" haberlerini üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Tolga Zengin'in kendilerini aramadığını belirten Sivri, şöyle konuştu:

"İnternet sitelerinde ve yerel gazetelerde, 'Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin'in şehit ailesini arayıp telefonla görüştüğü, başsağlığı dilediği ve ailesine bir ev bağışında bulunduğu' haberleri yayımlanmış. Bunun tamamen yalan ve yanlış bir haber olduğunu söylüyorum. Bunların yayından kaldırılması için elimden geleni yapacağım. Savcılığa da bu haberlerin erişiminin engellenmesi için dilekçelerimizi sunarak suç duyurusunda bulunduk."

Sivri, bazı gazete ve internet sitelerinde bu yönde haberler çıkmaya devam ettiğini aktararak, yayınların bir an önce kaldırılmasını istediklerini anlattı.

Haberlerin kendilerine ulaşılmadan yapılmasının yanlış olduğunu aktaran Sivri, "Hepsine de suç duyurusunda bulanacağım. Gururumuzla oynuyorlar. Bizim şehidimiz var, kendi derdimize düşmüşüz, adamlar da bizimle uğraşıyor" dedi.

Polis memuru Muhammet Fatih Sivri, 26 Temmuz'da, Gazi Mahallesi'nde, terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesi için toplanan ve dağılmayan gruba müdahale sırasında düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilmişti.

Haber Ara