Dolar

32,5829

Euro

34,8302

Altın

2.417,41

Bist

9.645,02

'Seçim kampanyalarından sonra söylemler sakinleşir'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri konusunda

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 15:22:39

'Seçim kampanyalarından sonra söylemler sakinleşir'

Şimşek, Almanya'nın ekonomi gazetelerinden Handelsblatt'a yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri konusunda olumlu konuştu.

'SEÇİM KAMPANYALARINDAN SONRA SÖYLEMLER SAKİNLEŞİR'

Deutsche Welle'nin aktardığına göre, Şimşek, Türkiye ve Avrupa'daki seçim kampanyalarından sonra söylemlerin tekrar sakinleşeceğini ve olumlu bir gündeme geri dönebileceklerini umduğunu ifade etti.

5_50

​Türkiye'nin krizlere gösterdiği tepkinin maalesef Batı'dan uzaklaşılıyormuş gibi algılandığını belirten Şimşek, Türkiye'nin Avrupa standartlarına ulaşma isteğinin hala güçlü olduğunu belirtti.

AB'nin farklı gelişim hızları esasında başka bir birliğe dönüşmesinin, münferit alanlarda entegrasyonu derinleştirme imkânı yaratabileceğini savunan Şimşek, bunun da bütün tarafların yararına olacağını belirtti.

'ÇİFTE STANDART UYGULANMASIN'

AK Parti'nin gündeme getirdiği anayasa değşikliğini savunan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Avrupa'daki politikacıların, referandum kampanyalarına çifte standart uygulamaması gerektiğini dile getirdi.

Şimşek, "AB'de bile yasaklanmış olan PKK gösteri yapabilirken, bizim konuşturulmamamız anlaşılabilir bir tutum değildir” dedi.

 

Haber Ara