Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Savaş suçlularına teşekkür aymazlığı

Sırp Meclisi'nin savaş suçu işleyen kişilere teşekkür belgesi verdiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 05:15:00

Savaş suçlularına teşekkür aymazlığı

Ajanslarda yer alan habere göre; Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi'nin kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla düzenlenen törende, savaş suçu işlemekten ceza alan Radovan Karadziç, Momcilo Krajisnik ve Biljana Plavsic'e teşekkür belgesi verildi.

Meclisin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen özel oturuma, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Mladen İvanic, Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, bakanlar, meclisin eski başkanları, yargı mensupları, diplomatlar ve Ortodoks din adamları katıldı.

Halk Meclisi Başkanı Nedeljko Cubrilovic, selamlama konuşmasının ardından meclisin çalışmalarına yaptıkları katkılar dolayısıyla bazı kişi ve kurumlara teşekkür belgelerini takdim etti.

Teşekkür belgesi verilen isimler arasında daha önce meclis başkanlığı yapan savaş suçlusu Momcilo Krajisnik'in yanı sıra Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadziç ve yardımcıları Biljana Plavsic ile Nikola Koljevic de yer aldı. 'Soykırım, insanlığa karşı suç işlemek ve savaş kurallarını ihlal etmekten' suçlu bulunan ve halen cezaevinde olan Karadziç, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) tarafından 40 yıl hapse mahkum edilirken; hakkında 20 yıl hapis cezası verilen Krajisnik 2013, 11 yıl hapse mahkum edilen Plavsic ise 2009 yılında serbest kalmıştı.

 

Haber Ara