Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Savaş bölgelerinde çocuklara işkence ve gözaltı

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporuna göre, gözaltında tutulan çocukların bir kısmı işkence nedeniyle hayatını kaybediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 18:41:53

Savaş bölgelerinde çocuklara işkence ve gözaltı

İnsan Hakları İzleme Örgütünün raporuna göre, altı farklı çatışma bölgesinde ulusal güvenliğe tehdit oluşturdukları gerekçesiyle binlerce çocuk, çoğu zaman aylarca, hatta yıllarca gözaltında tutuluyor.

Örgütün 35 sayfalık raporunda, Afganistan, Kongo, Irak, İsrail, Nijerya ve Suriye gibi çatışma bölgelerinde gözaltında tutulan çocukların bir bölümünün işkence gördüğü, bazılarının gözaltındayken hayatını kaybettiği belirtildi.

Rapora göre, gerçekten suç teşkil eden eylemlerin yanı sıra birçok çocuk asılsız şüphe ve güçsüz delillerle veya aile üyelerinin terör faaliyetinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıyor.

Örgüt, Suriye ve Nijerya'da sayısız çocuğun, gözaltındayken bakımsızlık, açlık, susuzluk ve işkence nedeniyle yaşamını yitirdiğine, Afganistan'da güvenlik güçlerinin, çocuklara yetişkinlerden daha sıklıkla işkence ettiğine dikkati çekti.

Raporda, Irak'ta güvenlik güçlerinin, hem kız hem erkek çocuklarını gözaltına aldığı, terörist faaliyetlerde bulunan aile üyeleri hakkında zorla bilgi edinmek için işkenceye başvurduğu, İsrail'de de yüzlerce Filistinli çocuğun, başta İsrail askerlerine taş atmak olmak üzere her yıl güvenlikle bağlantılı suçlamalardan askeri mahkemelerde yargılandığı kaydedildi.

Raporun, 2 Ağustos'ta BM Güvenlik Konseyi'nde ele alınacağı belirtildi. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara