Dolar

32,5000

Euro

34,8118

Altın

2.485,94

Bist

9.551,35

Saruhanlı ve Soma'da 30 Ağustos kutlamaları

Manisa'nın Saruhanlı ve Soma ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 14:50:23

Saruhanlı ve Soma'da 30 Ağustos kutlamaları
Manisa'nın Saruhanlı ve Soma ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Saruhanlı'daki kutlamalar Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Saruhanlı Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Törende Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Saruhanlı Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından Saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Hüseyin Güzelaydın, "30 Ağustos zaferi; ulusuna inanmış bir kurtarıcı ile kurtarıcısına güvenmiş bir ulusun, birlikte ölümsüzleştikleri tarihi bir gerçekliktir. 30 Ağustos, onurlu bir barışın başlangıcı ve o barış içinde, elde edilecek hedeflere giden gücün, tükenmez kaynağıdır. Bir ulusu yaşatmak için, bilerek ölüme koşan, bu fedakar insanları yüce ulusumuz, daima kalbinde yaşatacak ve tarih onları minnet ve şükranla anacaktır" dedi.

Tören, şehitlik ziyaretinin ardında son buldu.

Soma'da 30 Ağustos törenleri

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlamaları Soma'da Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mahir Kaygısız ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Soma Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen İlker Yağdıran, "30 Ağustos zaferi insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan nice devletler ve imparatorluklar kuran devlet olmanın onuruna millet olmanın haysiyetine vatan sevgisine kutsal değerlerin nimetine erişmiş büyük Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlık müzadelesinin ölmez anıtı olup büyük asker ve devlet adamı başkomutan Gazi Mustafa Kemal'in bağımsızlık umudunu hiç kaybetmeyen kahraman milletimize şanlı tarihimize sunduğu müstesna bir armağandır. Türk Ordusunun birer ferdi olarak içtiğimiz anda sadık kalacağımıza bizlere emanet edilen kutsal miran Türkiye Cumhuriyetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman her şartta sahip çıkacağımıza kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Konuşmanın ardından Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Cumhuriyet Başsavcısı Mahir Kaygısız kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Haber Ara