Dolar

32,5773

Euro

34,9071

Altın

2.434,81

Bist

9.645,02

Sarkozy: Fransa bir süpermarket değil

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan saldırıların ardından ülkede seçim heyecanı yeniden başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 04:33:42

Sarkozy: Fransa bir süpermarket değil

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan saldırıların ardından ülkede seçim heyecanı yeniden başladı. 6–13 Aralık Pazar günleri yapılacak iki turlu eyalet, bölge seçimleri öncesi kampanyalar tam hız devam ediyor.
 
Yaklaşık 2 milyon nüfuslu Fransa'nın kuzeydoğusu Alsas bölgesini 2010 yılından bu yana temsil eden başkan Philippe Richert'e destek vermek için Strasburg'a gelen sağ merkezli Cumhuriyetçiler partisinden Nicolas Sarkozy, buradaki konuşmasında Paris 'terör' saldırılarına değindi.

2017 yılında yeniden Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Sarkozy özetle şöyle konuştu: 

"Fransa'nın değerlerini korumalıyız. Hepimiz dayanışma içinde olmalıyız. 13 Kasım Cuma günü Paris'te yaşanan 'terör' saldırıları tarihimize, kültürümüze, dilimize, nezaketimize, yaşam tarzımıza yapılan saldırıdır. Demokrasi, laiklik ve Cumhuriyet değerlerimizi koruyacağız. Bunun değişmesi ve bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Fransa bir süpermarket değil herkes istediğini alabilsin. Fransa bir markadır."

AŞIRI SAĞCI LE PEN'İN PARTİSİ ÖNDE

Seçim öncesi Fransa'da düşünce araştırma anketleri enstitüleri ‘TNS Sofres' ve ‘One Point'e göre aşırı sağcı İslam ve yabancılara karşı olan Marine Le Pen'in Ulusal Cephe Partisi (Front National) yüzde 29 oranla önde gidiyor. İkinci sırada Nicolas Sarkozy'nin partisi Cumhuriyetçiler yüzde 25 ve iktidarda olan cumhurbaşkanı François Hollande Sosyalist Partisi (PS) yüzde 21 oranda seyrediyor.

Haber Ara