Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Sarıyer'de temeli çöken yurt inşaatı

Sarıyer'de temeli çöken yurt inşaatı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 15:17:48

Sarıyer'de temeli çöken yurt inşaatı
Sarıyer Ayazağa'daki özel bir üniversiteye ait yurt inşaatının temel kazısında meydana gelen çökme, çevredeki bina ve iş yerlerinin duvarlarında çatlaklara neden oldu.

Çatlaklar nedeniyle yurt inşaatının bulunduğu Hadım Koruyolu Caddesi 206. sokaktaki bazı iş yerlerinin sahipleri kepenklerini kapattı.

Bazı esnaf da inşaat etrafındaki yoldan büyük araçların geçmesinin tehlike oluşturduğunu savunarak, yolun trafiğe kapatılmasını istedi.

Vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdikleri halde soruna henüz bir çözüm bulunamadığını ve inşaatın dere yatağına yapıldığını öne sürdü.

Esnaf Tunay Mede, gazetecilere yaptığı açıklamada, göçükten dolayı iş yerlerinin ve evinin duvarları, tavanları ve tabanlarında yarıklar meydana geldiğini söyledi.

Çok mağdur olduklarını ancak hiçbir yetkilinin duruma ilgilenmediğini savunan Mede, "Şu anda tehdit altındayız" diye konuştu.

Mede, göçük tehlikesine rağmen yolun trafiğe açıldığını ve bunun da tehlike oluşturduğunu aktardı.

Çevre sakinlerinden Melek Hasanoğlu da çatlaklar dolayısıyla herhangi bir önlem alınmadığını ifade etti.

Korktuklarını ve gece bir olumsuzluk olur diye uyuyamadıklarını dile getiren Hasanoğlu, "Yetkililere bildirdik, gelen giden oldu ama hiçbir şey değişmedi. Hala bir şeyler yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayazağa'da, 31 Temmuz'da, özel bir üniversiteye ait yurt inşaatının temel kazısında çökme meydana gelmiş, çökme sonucu inşaat temelindeki beton kazıklar ve istinat duvarı iki iş makinesinin üstüne devrilmişti.

Çökme dolayısıyla inşaatın yakınındaki bina ve iş yerlerinde derin çatlaklar oluşmuş, inşattaki çalışmalar zabıta ekipleri tarafından emniyet şeridi çekerek durdurulmuştu.

Bölgede çalışan iş makineleri hala enkaz altında bulunuyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara