Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Şanlıurfa'da sıcak hava bunaltıyor

Şanlıurfa'da sıcak hava bunaltıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 14:08:19

Şanlıurfa'da sıcak hava bunaltıyor
Şanlıurfa'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması üzerine vatandaşlar havuz ve kanallarda serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığının 42 dereceyi aştığı kentte sıcaktan bunalan vatandaşlar, park ve bahçelerin yanı sıra su bulunan alanlarda vakit geçiriyor.

Kırsal alanlarda yaşayan kimi çocuklar ise tehlikeye aldırmadan serinlemek için sulama kanallarını tercih ediyor. Çocuklar, uyarı ve alınan önlemlere rağmen, kanal üzerindeki bağlantı köprülerinin korkuluklarından atlayarak kanala giriyor.

Kent merkezindeki çocuklar ise Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı mahallelerde yaptırılan havuzlarda ücretsiz yüzerek serinliyor.

- Sıcaklar artarak devam edecek

Meteoroloji İl Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği ifade edilen açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde sıcaklıkların 45 derece civarında seyredeceği vurgulandı.

Açıklamada, ayrıca vatandaşlar, sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten kaçınmaları, zorunlu olmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Haber Ara