Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Sandıktan 80 tane geçersiz oy çıkar'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4. tura kendi partilerinin adayı kalmadığı takdirde 80 geçersiz oy kullanacaklarını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 12:50:53

'Sandıktan 80 tane geçersiz oy çıkar'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçiminde dördüncü turda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yer almaması durumunda izleyeceği yöntemi açıkladı.

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli “4. turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki iki adayın dışında oy pusulasında isim yok. O zaman ne yapacaksınız, 80 tane geçersiz oy çıkacaktır” dedi.

'BAHÇELİ'NİN KARARINA CHP'DEN İLK TEPKİ'

Bahçeli'nin 4. tur ile ilgili yaptığı  açıklamanın ardından CHP'li Aytun Çıray'dan ilk yorum geldi. Aytun Çıray, “Bahçeli AKP adayının seçilmesinin önünü açıyor, tutumunu çelişkili buluyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR SÖZLER

Bahçeli partisinin grup toplantısında da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözlerle yüklendi...

''CHP genel başkanı, hükümete açık kapı bırakmıştır. AKP genel başkanı atılan pası almıştır. Zeytin dalları ile AKP ile CHP arasındaki buzlar eritilmeye başlanmıştır. Seçim beyannameleri birbirine benzeyen bu iki partinin koalisyonda buluşmaları da Türkiye'nin de hayrına olacaktır. Küresel sermaye göz kırpmaktadır. İş alemi koalisyon tembihinde bulunmuştur. ABD ve AB ise bu ortaklığa dünden razıdır. CHP genel başkanı, AK Parti dışındaki koalisyon seçeneklerini kurnazca sıfırlayarak kendi önünü açmıştır. Koalisyonun kurulması da an meselesidir. Sayın Kılıçdaroğlu, şahsıma başbakanlık teklifinde bile bulunmuş, bizi HDP ile yan yana koymuştur.  Merakımdan soruyorum Kılıçdaroğlu? Başbakanlık makamına şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi Sayın Kılıçdaroğlıu nasıl sunmaktadır? Tuzak kuracak başka parti bulamamıştır da gözünü bize mi dikmiştir?''

KOALİSYON İÇİN 3 ŞART!

Bahçeli koalisyon şartlarını ise şu 3 başlık altında dile getirdi;

İlk olarak süreç ihaneti tamamen askıya alınmalıdır. İkinci olarak 17-25 Aralık'ın üstüne kararlılıkla gidilmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle Anayasal sınırlarına çekilmelidir. MHP bu 3 başlık altında buluşulursa koalisyon görüşmelerine girecektir

 

Haber Ara