Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

Şampiyonalara 'Rocky' gibi hazırlanıyorlar

Şampiyonalara 'Rocky' gibi hazırlanıyorlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 11:29:24

Şampiyonalara 'Rocky' gibi hazırlanıyorlar
BEHÇET ALKAN - Nevşehir'de, Avrupa ve dünya atletizm şampiyonalarına hazırlanan sporcular, beden dayanıklılığını artırmak amacıyla çalışmalarının bir bölümünü kentsel dönüşüm kalıntıları arasında gerçekleştiriyor.

Farklı kategorilerde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlarında dereceye sahip 4 atlet, rutin antrenmanlarının yanı sıra Nevşehir'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında boşaltılan mahallelerde kros yapıyor.

Nevşehir Atletizm Takımı Antrenörü Resul Köstekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların başarısını artırmak için farklı ortamlarda antrenman gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kros antrenmanlarını kentsel dönüşüm alanındaki yıkıntılar arasında gerçekleştirdiklerini aktaran Köstekçi, "Sporcu dayanıklı olmak zorunda. Onun için bu tür yerleri kendimize antrenman alanı olarak seçiyoruz. Atletizmde, yeni sezonda Avrupa Yıldızlar ve Dünya Gençler Şampiyonası'nda ülkemizi layıkıyla temsil etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, 25 Nisan 2016'da Macaristan'da yapılacak Dünya Liseler Şampiyonası'nda 5000 metrede dünya şampiyonu olmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Köstekçi, sabah ve akşam olmak üzere her gün çift idman yaptıklarını belirterek, "Nevşehir'de atletizmde elde ettiğimiz başarılar nedeniyle yeni nesil, spor dallarına daha çok yönelmeye başladı" ifadesini kullandı.

- "Rocky"i örnek alıyorlar

Doğal ve zor koşullarda antrenman yapma fikrinin sahibi atlet Anıl Kalaycı (15) da küçükken izlediği "Rocky" filminden etkilendiğini ifade ederek, "Filmde, rakibi salonda antrenman yapıyor, Rocky (Sylvester Stallone) ise doğada kendini eğitiyor ve başarılı oluyordu. Ben ve arkadaşlarım da bu düşünceyle hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen sezon Dünya Çocuk Oyunları'nda 800 metrede dünya şampiyonu olan Erdem Öz (15) ise yeni sezonda hedefinin Avrupa Yıldızlar Şampiyonluğu olduğunu belirterek, hazırlıklara devam ettiklerini kaydetti.

Beş kez farklı kategorilerde Türkiye şampiyonluğu kazanan atlet Ömer Şen (14) de 2000 metrede Türkiye rekoru kırdığını ve takım arkadaşlarıyla yeni hedefleri gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Dünya şampiyonasında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilmeyi hedeflediğini dile getiren Oğuzhan Benli (17), başarılı olabilmek için bu yorucu antrenmanları yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Haber Ara