Dolar

32,5138

Euro

34,5845

Altın

2.492,92

Bist

9.548,09

Şam rejiminden ilk açıklama

Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyon başlatmasının ardından Şam rejiminden ilk açıklama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 18:01:59

Şam rejiminden ilk açıklama

Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyon başlatmasına Esed rejiminden ilk tepki geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şam rejiminin Türkiye'nin IŞİD'le mücadelesine şüpheli yaklaştığı vurgulandı.

AFP'nin Suriye resmi haber ajansı SANA'dan aktardığı habere göre, Şam'ın Birlemiş Milletler'e gönderdiği mektupta, “Geç olması, hiç olmamasından iyidir, ancak Türkiye'nin IŞİD, Nusra Cephesi ve El Kaide bağlantılı terörist gruplarla mücadele isteği gerçek midir?” ifadesi kullanıldı. Mektupta, “Ya da Türkiye, belki başka içsel sebeplerle Irak ve Suriye'deki Kürtleri mi vurmayı hedefliyor?” sorusuna da yer verildi.

Mektupta, “Suriye'de dökülen kandan Türkiye'nin doğrudan sorumlu olduğu” vurgulandı ve Ankara “terörist gruplara destek vermekle” suçlandı. Suriye'nin, “Türkiye rejiminin kendisini, kendini savunan bir kurban olarak gösterme girişimini reddettiği” belirtilen mektupta, “Suriye yıllar boyunca terörizmin milleti, dini veya sınırları olmadığını söyledi ve terörizmin destekçilerini, bunun onlara geri geleceği yönünde uyardı. Ne yazık ki, son zamanlarda terörizmin destekçilerine geri dönmeye başladığına şahit olmaya başladık” denildi.

Haber Ara