Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Sahaf Halil Bingöl: 'Kitapların ruhu vardır'

Beyoğlu Sahaf Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide kitap dostlarıyla tecrübelerini paylaşan sahaf Halil Bingöl, 'Kitapların ruhu vardır. Okumaz, havalandırmazsanız kitaplar yok olur gider. Kitabın kokusunu aldıysanız zaten bir daha bırakamazsınız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 14:16:56

Sahaf Halil Bingöl: 'Kitapların ruhu vardır'
Beyoğlu Sahaf Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide kitap dostlarıyla tecrübelerini paylaşan sahaf Halil Bingöl, "Kitapların ruhu vardır. Okumaz, havalandırmazsanız kitaplar yok olur gider. Kitabın kokusunu aldıysanız zaten bir daha bırakamazsınız" dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Beyoğlu Hareketleniyor' festivalinin dördüncüsü olan Sahaf Festivali, binlerce kitap dostunu Taksim Meydanı'nda bir araya getirdi. Türkiye'nin değişik illerinden 70 sahafın katıldığı festivalde asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık eden dergileri, eskiye ait yazıları, eski fotoğrafları, film ve tiyatro afişlerini, nadide levhaları, mektupları, kartpostalları ve özel koleksiyonları bir arada bulmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, bir yandan da düzenlenen söyleşilerle keyifli dakikalar geçiriyor. Sahafların bilgi birikimini meraklılarına aktardığı söyleşilerin ilk günkü konuğu sahaf Halil Bingöl oldu.

"Kitapların ruhu vardır"

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide sahaf Halil Bingöl, sahaflığa Beyazıt'ta başladığını belirterek, "Kitapların ruhu vardır. Okumaz, havalandırmazsanız kitaplar yok olur gider. Kitabın kokusunu aldıysanız zaten bir daha bırakamazsınız" dedi.

Günümüz sahaflarından da yakınan Bingöl, "Sahaf olabilmek için en az 20-25 yıl gerekli. Bugün Beyazıt'ta sahaf kalmadı. Dükkan sahiplerinin ataları sahafmış. Yeni nesil yeni kitapları alıp eskilerini atıyorlar. Bunun adı sahaf değil. Sahaflar yeni kitapları çok sevmezler. Sahafçılık öyle kolay bir meslek değildir" şeklinde konuştu. Keyifli sohbet, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile son buldu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara