Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Sağlık Sen'de zafer Özdemir'in

Sağlık Sen 2 No'lu Şube Olağan Genel Kurul toplantısında başkan adayı Ekrem Özdemir ve ekibi zafer kazandı. Toplantıda konuşan Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini, sabit üzeri ödemenin de tüm hastanelerde yapılmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 10:03:48

Sağlık Sen'de zafer Özdemir'in
Sağlık Sen 2 No'lu Şube Olağan Genel Kurul toplantısında başkan adayı Ekrem Özdemir ve ekibi zafer kazandı. Toplantıda konuşan Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini, sabit üzeri ödemenin de tüm hastanelerde yapılmasını istedi.

İzmir'de bir otelde gerçekleşen, 162 delegenin yer aldığı Sağlık Sen 2 No'lu Şube Olağan Genel Kurulu'nda zafer, şube başkanı Ekrem Özdemir ve yönetiminin oldu. İkinci bir listenin çıkmadığı Sağlık Sen İzmir 2 No'lu Şube seçimlerinde konuşan Özdemir, "Genel merkezimizin ortaya koyduğu irade, kazanım ve enerjiden son derece memnunuz. 2 No'lu şube olarak sizler de bizlerden memnun olacaksınız. Sadece sağlık çalışanlarımızı için değil ülkemizin geleceği için de dertleniyoruz. Görevde olduğumuz sürede Kiraz'dan Bergama'ya, Selçuk'tan Bayındır'a kadar sağlık çalışanları, yerel yönetimler ile toplantılar yaparak İzmir'de sağlığa yön vermeye çalıştık. ASM'den TSM'ye, hastanelerden 112'ye kadar bir çok çalışma yerine ziyaretler yaptık. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için sahada basılmadık yer bırakmadık. Sağlık Sen olarak çözebileceklerimizi çözdük, çözemedikleri ilimizin yöneticilerine aktardık. Burada da çözemediklerimizi genel merkeze taşıdık. Her zaman çözümün bir parçası olduk" dedi. Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, yıpranma payının tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini, sabit üzeri ödemenin de tüm hastanelerde yapılmasını istedi.

Yeni yönetimden birlik ve beraberlik mesajı

"Yol arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle, kardeş birliklerimizle yola çıkıyoruz" diyen Özdemir, "Sağlıktaki en büyük sendikaya İzmir'de de en büyük olmak yakışır. Bu da bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu. İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, başkan yardımcıları Seher Akbulut, Ahmet Balıkçı, Vedat Can, Yakup Murat Akkuş, Adnan Demirbaş ve Vakkas Kara seçim sonucunda yan yana gelip birlik ve beraberlik mesajı verdi.

"Önce ülkemiz ve milletimiz için çalışıyoruz"

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, öncelikle olarak ülkemizin ve milletimizin geleceği koruma adına sendikacılık yaptıklarını söyledi. Memur Sen'in ülkesi ve milleti için, dünya mazlumları için mücadele eden bir sendika olduğunu anlatan Başkan Memiş, "Aynı kararlılığı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bizi ayrıştırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz"

Başkan Memiş, FETÖ terör örgütü soruşturmasından masum insanların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Memiş, şöyle konuştu: "Hem mücadele sürecek hem de isabetli kararlar vermek kaydıyla FETÖ yapısının tüm kamu birimlerinden köküne kadar temizlenmesi en önemli temennimizdir. Asıl nöbetimiz bundan sonra başlıyor. Daha çok çalışacağız, ülkemize milletimize daha çok sahip çıkacağız. Bizi ayrıştırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz, asla mücadele etmeyeceğiz."

"Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı"

Sağlıkta yeni bir dönem başladığının altını çizen Başkan Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eski bakanımız tekrar aynı göreve geldi. Yıpranma payı konusu bakanlık tarafından çözülebilir. Yıpranma payı tüm çalışanlara çıkmalı. Tüm çalışanlara aynı şekilde verilmeli. Yaptığımız görüşmede Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, 'Ben de böyle olmasını istiyorum. Bu mücadeleye verelim, sonuçlandıralım' dedi. Bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanım sağlık çalışanlarına yıpranma payı sözünü hatırlatacağız."

"Sağlık hizmetleri ile başka hizmetleri karıştırmayın"

Sağlık çalışanlarının diğer bir sorununun döner sermaye adaletsizliği olduğunu vurgulayan Başkan Memiş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Biz sabit ödemeyi koyulmasını sağlayarak bu adaletsizliğin bir nebze önüne geçtik. Sağlık çalışanları milli eğitimdeki memurun aldığı sabit ödemeyi bile alamıyordu. 'Sağlık hizmetleri ile başka hizmetleri karıştırmayın' diye hep söylüyoruz. Sabit ödeme yıllık maliyeti 4 milyar lira. Diğer kurumların hiçbirinden döner sermayeden ödenmiyor. Küçük bir ilçedeki ilçe hastanesinde günlük poliklinik sayısı 300 ama Yeşilyurt Devlet, Tepecik ve Bozyaka Hastanesi'nde günlük poliklinik sayısı 3-5 bin. İş yoğunluğu iki üç kat fazla. İlçedeki arkadaş sabit üzeri alıyor alması gerekiyor ama Tepecik, Bozyaka ve Yeşilyurt'taki arkadaş çok fazla çalışmasına rağmen sabitin üzerini alamıyor. Bunun neresi adalet?"

Haber Ara