Dolar

32,4942

Euro

34,5797

Altın

2.478,16

Bist

9.581,98

Sağlık Bakanlığı'ndan 'göçmen sağlığı' sürprizi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, '500 göçmen sağlığı merkezi hakkında çalışıyoruz' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 03:35:22

Sağlık Bakanlığı'ndan 'göçmen sağlığı' sürprizi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 500 göçmen sağlığı merkezi hakkında çalışma yaptıklarını, mezkezlerin özellikle Suriyelilerin yoğun olduğu yerlerde hizmet vereceğini belirtti.

Genel Kurulda Sağlık Bakanı Akdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, 2017 yılı bütçeleri görüşmeleri kapsamında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Suriyelilerin sağlık sorununa değinen Akdağ, "500 göçmen sağlığı merkezi hakkında çalışıyoruz. Suriyeli misafirlerin yoğun olduğu yerlerde göçmen sağlığı merkezi yaparak hizmet vereceğiz." diye konuştu. 

"Terörle mücadelede geri adım yok"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, organize sanayi bölgeleri için bu yıl ciddi bir kaynak ayrıldığını, özellikle yapımı devam eden OSB'lerin tamamlanmasının sağlanacağını kaydetti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'nin vize serbestisi konusunda terörle mücadele konusunun dışındaki tüm kriterleri yerine getirilebileceğini ancak terörle mücadele konusunda geri adım atılmayacağını ilgililere aktardıklarını ifade etti.

Genel Kurulda; Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standardları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumunun 2017 yılı bütçeleri oylanarak, kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, günlük programın tamamlanmasının ardından birleşimi saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Haber Ara