Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 16:12:01

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısının ardından, terör odaklarının amacına uygun hareket edenleri kınadığını, iki saatlik acil yaşatabilme sürecinde, kan anonsu yapanların provokatör olduklarını ifade ederek, "O iki provokatör tespit edilmiştir. Bu iki provokatörün biri sağlıkçı değildir, basın ve medya eğitimi görmüş provokatör biridir. Diğeri de Ankara ile, hastanelerimizle alakası olmayan Karadeniz'den gelmiş bir provokatördür. Oradaki amaç; duyguları tahrik ederek, hizmetin aksaması, ölü sayısının artmasıdır" dedi.

Müezzinoğlu, Yıldırım Belediyesince yaptırılan Temenyeri Kapalı Pazaryeri ve Otoparkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, milletin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine, demokrasiye olan tutkusuna karşı cumartesi günü Ankara'da yapılan terör saldırısını lanetlediğini söyledi.

Milletin acısını gönülden paylaştığını dile getiren Müezzinoğlu, "Bu terör eyleminin gerek üst aklına, uygulayıcılarına, her halükarda bu ülke ve bu millet en ağır bedeli ödetecek güce sahiptir. İnşallah en kısa zamanda milletimizin birlik ve beraberliğine, demokrasimizin geleceğine ve bu anlamda kardeşçe gelecek hayallerimizin karartılması adına işlenen bu cinayet ve terör eyleminin üstesinden hep birlikte geleceğiz" diye konuştu.

"Bugün itibariyle hastanelerimizde 131 hastanın 51'i yoğun bakımda" diyen Müezzinoğlu, bu hastaları şifayla sevdiklerine kavuşturabilmenin mücadelesini verdiklerini anlattı.

Müezzinoğlu, ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade ederek, yaklaşık 2 aydır terör eylemleriyle milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin asla başarılı olamayacağını vurguladı.

- "Kelimeyi seçerek söylüyorum; bunlar haindir, provokatördür"

Farklı siyasi tercihler, dünya görüşleri, yaşam tarzları olsa da herkesin aynı bayrağın, aynı vatanın evladı, aynı cumhuriyetin vatandaşı olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu terör eylemi sonrasında yine terör odaklarının amacına uygun hareket edenleri, provokasyon yapanları kınıyorum. Provokasyonlardan bir tanesi, o iki saatlik acil yaşatabilme sürecinde, kan anonsu yapanlar provokatörlerdir. Kan ihtiyacımızın olmadığını ısrarla söylememize rağmen 'Hastanelere olabildiğince kan bağışı için gelsinler, bizim yaşatmak için uğraştıklarımızı, hizmet verenleri engelleyelim ve orada ölüm sayısı artsın' diye... O iki provokatör tespit edilmiştir. Bu iki provokatörün biri sağlıkçı değildir, basın ve medya eğitimi görmüş provokatör biridir. Diğeri de Ankara ile, hastanelerimizle alakası olmayan Karadeniz'den gelmiş bir provokatördür. Oradaki amaç, duyguları tahrik ederek, hizmetin aksaması, ölü sayısının artmasıdır. Onlar, 'Ölü sayısı artsın ki bizim bu milletin ayrışmasına karınca kararınca tuzumuz olsun' diyen hainlerdir. Kelimeyi seçerek söylüyorum; bunlar haindir, provokatördür."

Provokatörlerle ilgili gerekli hukuki sürecin başlatıldığı bilgisini veren Müezzinoğlu, ambulansların geç geldiği ve kan ihtiyacı olduğu söylentileriyle kaos oluşturulmak istendiğini söyledi. Müezzinoğlu, ilk 10 dakika içerisinde olay yerine 21 ambulans ekibinin geldiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM'ye gelmiş bir siyasi partinin genel başkanı, utanmadan, sıkılmadan yine toplumsal paniği artırmak, tahriki yükseltmek adına vefat eden vatandaş sayısını ısrarla yüksek söyleyerek paniği artırmak istiyor. Bu terör olayının amacına hizmet etmek için inatla diyorlar ki; 'Ölü sayısı, 28'. Hadi gel ispatla bakalım? Bu kadar izandan, ölçüden, sağ duyudan uzak, vicdani olmayan açıklamalarla bu ülkenin huzurunu bozamayacaklar."

Bakan Müezzinoğlu, kentte 16 Ekim Cuma günü yapılacak "Teröre Karşı Birlik ve Dirlik Mitingi"nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun güçlü bir barış mesajı vereceğini de sözlerine ekledi.

Haber Ara