Dolar

32,5896

Euro

34,7949

Altın

2.499,78

Bist

9.453,59

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 13:31:43

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen sahte reçete operasyonuna ilişkin, "Emniyetin, istihbaratın, savcılığın, hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder, ödemelidir de" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Ankara Sanayi Odasında düzenlenen "Sağlık Bakanlığı Yerli Üreticilerle Buluşuyor" konulu toplantı sonrası, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen sahte reçete operasyonuna ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, sürecin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından takip edildiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, "Hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Bu ilaç, tedavi istismarı ise burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın ve artık bu süreçten sonra savcılığın, hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder, ödemelidir de" ifadesini kullandı.

"Hepatit A aşısıyla ilgili bir sıkıntı vardı, aşısı geciken ve bekleyen olduğu söyleniyor. Bu sıkıntı neden kaynaklanıyor bir de ne zaman çözülecek?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, "Bir sıkıntı olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Hepatit A aşısıyla ilgili ulaşımda zaman zaman zorluklar olabileceğini dile getiren Müezzinoğlu, "Çünkü biz yerli aşı ihalesi sürecini başlattığımız bu dönemde stoklarımızı da azalttık ama piyasaya aşı sürümünde herhangi bir sorun yok, aşı açığımız da yok, Hepatit A aşısı açığımız da yok. Dağıtımla ilgili yer yer olabilir ama o da aşı takvimini engelleyecek bir süre söz konusu değil." diye konuştu.

- "Her gün 3 milyon insana sağlık hizmeti sunuyoruz"

Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı'nın ayrıntılarına da değinen Müezzinoğlu, sağlıkta şiddet konusunun 24 saat duyarlılık istediğini vurguladı.

Sağlıkta şiddeti önlemek için en büyük duyarlılığı vatandaşlardan beklediklerine dikkati çeken Müezzinoğlu, "Her gün 1,5 milyon hastamıza sağlık hizmeti sunuyoruz. 1,5 milyon insanımızın yanında, 1,5 milyon da refakatçi olduğunu düşündüğümüzde, her gün 3 milyona yakın derdi, sıkıntısı, gerilimi olan insana sağlık hizmeti sunuyoruz." dedi.

Müezzinoğlu, birinci önceliklerinin sağlık çalışanlarına yanlış yapılmaması olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Birinci duyarlılığı, hizmet alan vatandaşlarımızdan istiyoruz. İkincisi tabii ki şiddet ortamı oluşturan kişilere cezayı müeyyide. Bu anlamda İç Güvenlik Yasası ile polislerimize 24 saat, 48 saate varan göz altı yetkisi verildi. İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle sağlıkçıya şiddet uygulayanlara, bunu uygulamaları yönünde genelge yayınlandı. Bizim bu anlamda Beyaz Kod'umuz 24 saat devrede. Yasal düzenleme anlamında henüz daha paket Meclis'e inmedi, bu hafta veya önümüzdeki hafta Meclis'e iner. Savcılarımızın, iki yıldan az cezai davalarda tutuklama yetkisi yok, burada tutuklama yetkisi veriliyor. Dolayısıyla buralarda da yine cezası iki yıldan az bile olsa tutuklu yargılanabilecekleri bir yasal düzenlemeyi getiriyoruz ki sağlıkçıya şiddete karşı caydırıcılığımız güçlü olsun."

"Poliklinikler geç saatlere kadar hizmet verecek gibi bir ifade var, çalışma saatleri mi uzayacak?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, eğitim ve araştırma hastaneleri gibi yoğunluğu fazla olan hastanelerde mevsimlere göre hasta artışı olduğuna dikkati çekti.

Müezzinoğlu, "Mevsimlere göre bazen çocukların hastalıklarında artış, bazen dahiliye hastalıklarda artış olduğu dönemlerde mesai kaydırması şeklinde dahiliyede, çocukta, kadın doğumda, cerrahide mesailerin akşam 10.00'a, 11.00'e kaydırılması gibi düzenlemeleri genel sekreterliklerimiz yapıyor zaten, bunları yapmaya devam edecekler" diye konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu, reçete operasyonuna ilişkin sorulara ise bu saatten sonra sürecin savcılık ve emniyet tarafından takip edildiğini, kendilerinin emniyetten gelen bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

- Dokunulmazlıkların kaldırılması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, haklarında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili soru üzerine, Türkiye'nin birlik ve beraberliği ile vatanın bölünmez bütünlüğü üzerinde uluslararası bir oyun oynandığına vurgu yaptı. PKK'nın bu uluslararası oyunda maşa olarak kullanıldığını, HDP'nin de PKK'nın eylemlerinin sözcülüğünü yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinde vatanın bölünmez bütünlüğüne yemin eden milletvekilleri yeminlerine sadık kalması işin aslıdır, özüdür. Bu anlamda yeminlerine sadakat anlamında, sorun olan vekillerin, dokunulmazlık zırhı arkasına bürünmesini, gizlenmesini bu ülke göz yumamaz, bu millet göz yumamaz, TBMM göz yumamaz ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne, teröre ve teröriste, bölücü örgüte destek veren mutlaka adalete teslim edilir. Dolayısıyla herhangi bir zırhın arkasına gizlenemez, gizlenmemelidir."

Haber Ara