Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sokak iftarına katıldı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sokak iftarına katıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 00:06:32

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sokak iftarına katıldı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Müslümanların birbirini daha çok sevmeye ve 'birlikten güç doğar' anlayışına sımsıkı sarılmaya ihtiyacı var" dedi.

Sultangazi Belediyesi tarafından 50. Yıl Mahallesi'nde organize edilen sokak iftarına eşi Faize Müezzinoğlu'yla katılan Bakan Müezzinoğlu, iftar öncesi, düzenlemesi tamamlanan Şehit Jandarma Komando Er Serkan Başyiğit Parkı'nın açılışını yaptı.

Müezzinoğlu, programda yaptığı konuşmada, ramazan ayının aile ve komşuluk ilişkilerine, sosyal yaşama huzur ve bereket getirmesini dileyerek, vatandaşlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu anlattı.

Her evladın ailesi için değerli olduğunu ancak şehitlerin tüm millet için değerli olduğunu belirten Müezzinoğlu, parka şehit Serkan Başyiğit'in adının verilmesinin hem aile için hem de toplum için önemli olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, millet olmanın güzel hasletlerini, iftar sofralarını paylaşarak yaşadıklarını kaydederek, ramazan ayının rahmet ve bereketinin yansımasının en çok iftar sofralarında görülebildiğini dile getirdi.

Dertler, sıkıntılar ve acıların paylaşıldıkça azalacağına, mutluluğun ise paylaşıldıkça çoğalacağına işaret eden Müezzinoğlu, "Milletçe, sıkıntıları ve dertleri paylaşarak azaltabildiğimiz oranda paylaşarak büyüteceğimiz mutluluklarımız olacaktır" ifadesini kullandı.

Muhtarlardan siyasilere kadar tüm yöneticilere düşen temel görevin toplumun derdini ve sıkıntısını paylaşarak azaltmak olduğunu aktaran Müezzinoğlu, kurulan iftar sofralarının evlere bereket ve huzur getirmesini, insanların birbirine olan sevgisini arttırmasını diledi.

Bu ramazan ayında İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının dinmesini umduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Gerçekten Müslümanların birbirini daha çok sevmeye ve 'birlikten güç doğar' anlayışına sımsıkı sarılmaya ihtiyacı var. İnşallah dualarımız birlik ve beraberlikten yana olmalı. Dualarımız birbirimizi daha çok sevmekten yana olmalı. Çünkü 'Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz' düsturuna inanan bir medeniyetin çocuklarıyız. Rabbim inşallah yarınlarımızı bugünden daha güzel, daha bereketli, daha hayırlı, daha huzurlu, daha güvenli eylesin."

- Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da sokaktaki iftar sofrası davetine icabet eden herkese teşekkür ederek, sokak iftarlarının ramazan ayının başından bu yana aralıksız olarak devam ettiğini bildirdi.

Altunay, yeni açılan parkla 50. Yıl Mahallesi'nde bir merkez oluştuğunu belirterek, "Şehrin her tarafında yeni alanlar, mekanlar açıyoruz ama böyle uçlarda kalmış küçücük yerlere bir canlılık katmak, bir yaşam alanı kazandırmak bizim için çok büyük önem arz ediyordu. Dönemimizde yapılan bu cami, kapalı pazar alanı ve park alanının oluşmasıyla burada adeta bir küçük merkez oluştu" diye konuştu.

Göreve başladığı günden bu yana "Kendi parkınızın ismini siz koyun" projesini uyguladıklarını anlatan Altunay, 50. Yıl Mahallesi'nde yaptıkları araştırma neticesinde şehit Serkan Başyiğit'in yıllar önce şehit olduğunun belirlendiğini ve adının parka verilerek yaşatıldığını söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara