Dolar

32,5265

Euro

34,8029

Altın

2.429,79

Bist

9.722,09

Sadr'dan Musul operasyonu açıklaması

Irak'ta Sadr Hareketinin Şii lideri Mukteda el Sadr, Musul'u IŞİD'den geri alma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 17:07:02

Sadr'dan Musul operasyonu açıklaması

Sputnik'in aktardığı yazılı yapılan açıklamada "Musul'u kurtaranların sadece ordu ve resmi güvenlik güçleri olması gerekiyor. Ancak Haşdi Şabi resmi statüye kavuşursa o ayrı konu" denildi.

Sadr, kendisine bağlı Seraya el Selam (Barış Tugayları) milis gücünün operasyona katılması konusu ile ilgili ise, Musul halkı tarafından talep edilmesi, 'işgal güçleri' diye nitelendirdiği ABD güçlerinin katılmaması halinde güvenlik güçleriyle tam koordinasyon halinde mümkün olabileceğini ifade etti.

Şii lider, güvenlik güçlerinin Musul operasyonuna iştirak etmesi için kendi milis gücünün Anbar'da güvenliği sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

IRAK MECLİSİ'NDEN MUSUL KARARI

Öte yandan Irak Meclisi'nde, Musul'un geri alındıktan sonra 2003 yılı öncesi idari sınırlarının korunmasına karar verildi. Bağdat'taki meclis binasında basın toplantısı düzenleyen Musul Milletvekili Ahmed Cerba, "Meclis, Musul'un 19 Mart 2003 tarihi öncesi idari sınırlarının korunmasına oy birliğiyle karar verdi" dedi.

Cerba, meclisin söz konusu tarihten sonra Musul'un belirlenen idari sınırıyla ilgili herhangi değişimin yaşanmasını anayasaya aykırı olarak addedeceğini söyledi. Irak Meclisi'ndeki Musul Milletvekili Abdurrahman Livezi, IŞİD kontrolündeki ülkenin ikinci büyük kenti Musul'un geri alındıktan sonra 4 ayrı yapıya bölüneceği planlarının yapıldığını iddia etmişti.

Haber Ara